Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Raamdecoratie voor erkers

16 mei 2018

De erker is de lichtste plek van het huis, en daar wil je natuurlijk wel van genieten! Maar teveel zon kan vervelend zijn, bijvoorbeeld als het zomers warm is. Dan heb je de beste raamdecoratie voor erkers nodig die je precies zo kunt afstellen dat je er altijd heerlijk kunt zitten, wat voor weer het ook is!

Een erker, de fijnste plek in huis

Een erker is een uitbouw van het huis met vooral ramen. Meestal is het een halfronde of rechthoekige uitbouw in de woonkamer of keuken met een grote vensterbank of zitje onder het raamkozijn. Een hele aangename plek dus waar je vaak wilt zitten. En die plek moet dan ook prettig en comfortabel ingericht zijn. Met de juiste raamdecoratie die past bij de woonstijl wordt de erker de fijnste plek in huis, precies zoals het bedoeld is.

Maatwerk in raamdecoratie

Voor de juiste raamdecoratie van een erker is het zaak om rekening te houden met de vele hoeken die meestal in een erker voorkomen. Maatwerk is dus vereist! Daarbij zijn de ramen doorgaans vlak op elkaar geplaatst zodat er ook rekening gehouden moet worden met de beschikbare ruimte voor de montage. De volgende raamdecoratie is hier geschikt voor:

Plissés voor erkers

Plisségordijnen zijn ideaal voor erkers omdat ze in vele maten gemaakt kunnen worden. Allereerst is de plooibreedte er van heel smal (20 mm) tot extra breed (50 mm) waardoor er keuze is voor erkers met kleine en hele grote ramen. En de plissés zijn er ook in de top-down, bottom-up-variant waardoor ze precies op de juiste hoogte geplaatst kunnen worden. Dat filtert het licht terwijl er nog steeds naar buiten gekeken kan worden.

Duette®Shades of

Duette®Shades zijn ook heel geschikt voor erkers omdat ze ook voor ramen met afwijkende vormen geplaatst kunnen worden. De plooibreedte biedt zelfs nog meer keuze dan die van de plissés, ze zijn er namelijk in 25, 32 en zelfs 64 mm breed. Net als de plissés kunnen de Duette®Shades eenvoudig gereinigd worden en zijn ze bedienbaar met de hand, met een stok, koorden en, zeker aan te raden, ook elektrisch.

jaloezieën.

Een heel andere vorm van raamdecoratie maar absoluut ook heel mooi in erkers, zijn de jaloezieën. De houten jaloezieën zijn heel mooi in landelijke woonstijlen en modernere urban of industriële interieurs. De aluminium jaloezieën geven een ruimte een moderne uitstraling en passen ook goed in minimalistische of Scandinavische woonstijlen. Beide jaloezieën zijn ideaal voor erkers omdat ze een perfecte lichtinval creëren terwijl ze ’s avonds toch voldoende privacy bieden.

Zijgeleiding of EasyClick bij draaikiepramen of dakramen in erkers

Heeft de erker een of meerdere draaikiepramen, zorg dan wel dat de raamdecoratie via zijgeleiding loopt. Dat voorkomt dat de raambekleding bij openstaande ramen, gaat bungelen. De beste oplossing hiervoor is EasyClick, het systeem voor plissé, Duette®Shades of jaloezieën zonder boren of schroeven.

Advies en vakmanschap bij MrWoon, ook voor erkers!

Dat de raamdecoratie goed past qua maten en qua stijl geldt natuurlijk ook voor de erker. Vraag daarom advies aan een interieurstyliste, bekijk de verschillende opties en zorg dat alles goed wordt ingemeten en geplaatst door van vakmensen gebruik te maken. Bij MrWoon staan de stylistes én vakmensen voor je klaar. Als je ze vrijblijvend wilt ontmoeten hoef je alleen maar een afspraak te maken.

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over Raamdecoratie voor erkers?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: