Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

De mogelijkheden van PVC vloeren

10 mei 2018

PVC vloeren zien we steeds vaker. Het is dan ook een vloer met veel mogelijkheden voor allerlei soorten interieurs, zowel in huis als op kantoor of bij instellingen. Maar wat is nu precies een pvc vloer en wat kun je ermee?

Kunststof vloer in stroken of tegels

Een pvc vloer is een kunststof vloer die in stroken of als tegels gelegd wordt. Het kan gelijmd worden op de ondervloer of als een laminaat-klikvloer gelegd worden. Daarbij is deze vloer altijd heel duurzaam doordat het niet snel slijt. Wie voor een vloer van pvc kiest, heeft voor jaren een mooie vloer in huis!

Wel of geen ondervloer bij pvc?

Om zo lang mogelijk van de pvc vloer te kunnen genieten, is vaak een ondervloer nodig. Ook kan in een appartement een geluidsabsorberende ondervloer een vereiste zijn. Wil je echter pvc op een vloer met vloerverwarming leggen, dan is dat alleen maar een extra isolatielaag die de warmte tegenhoudt. Als de ondergrond voldoende egaal is, dan is het beter om in dat geval juist geen ondervloer te kiezen.

De voordelen

PVC vloeren hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze dus slijtvast maar ook heel gemakkelijk in onderhoud. Vuil is er zo vanaf en vlekken trekken niet snel in. Ze zijn bovendien ideaal voor vrijwel elke ruimte; van een huiskamer of keuken tot de badkamer of kinderkamer. En wie last heeft van allergieën kan met deze vloer ook prima uit de voeten doordat ze zo snel schoon te maken zijn. Een ander voordeel is het gemak van een pvc vloer bij zowel vloerverwarming als bij vloerkoeling. Bovendien geleidt het de warmte, of koeling natuurlijk, uitstekend waardoor er geen warmte verloren gaat. Mits zoals gezegd er geen ondervloer geplaatst is. Daarnaast dempt pvc het geluid heel goed zodat de akoestiek in de ruimte heel aangenaam is.

Veelzijdige vloeren

Het leuke van deze vloeren is vooral de veelzijdigheid ervan. Of je nu een vloer in een houtlook wenst, marmer, betonlook of tegels, het kan allemaal met pvc. Superhandig want zo combineer je de vele voordelen met de interieurstijl die jij wenst.

Projectmatig gebruik

Ook voor commercieel gebruik zijn pvc vloeren ideaal. Natuurlijk geldt dit niet voor elke vloer, ze zijn weliswaar heel duurzaam maar voor gebruik op kantoor, in een winkel of een zorginstelling heb je de pvc vloeren voor projectmatig gebruik nodig. Gelukkig is ook daar voldoende keuze in zodat je ook voor jouw bedrijf de vloer kunt kiezen die past bij jouw smaak en de eisen die het gebruik eraan stelt.

Eindeloos veel kleuren, dessins en structuren in pvc

Qua kleuren en dessins zijn de mogelijkheden in pvc vloeren vrijwel eindeloos. Ze zijn er in elke denkbare kleur en bovendien in allerlei soorten structuren. Zo kan een pvc vloer in houtlook een natuurgetrouwe nerf hebben waardoor het echt hout lijkt. Ook kan het een dessin hebben waardoor het net is alsof het in een verband gelegd is, zoals het hexagon-verband, of is er bij de tegelprint dezelfde structuur aangebracht als die van echte tegel. Dit soort structuren wordt embossing genoemd en zorgen niet alleen voor een natuurgetrouwe uitstraling, het maakt de vloer ook veiliger doordat het risico op glijpartijen aanzienlijk vermindert.

Meer weten?

Wil je meer weten? Ga dan naar de MrWoon bij jou in de buurt en bekijk zelf de vele mogelijkheden in pvc vloeren. De interieurstylisten in de winkel geven je daar graag persoonlijk advies in.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Beelden: Moods, Westwing & Forbo

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over PVC vloeren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: