Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Spacspuiten: muren weer snel als nieuw

03 mei 2018

Wil je snel mooi afgewerkte muren? Dan is spackspuiten een goede optie. Het is goedkoper dan stucen, sneller dan spachtelputz en kan in verschillende varianten toegepast worden. Met spackspuiten heb je heel vlot de muren in de gewenste stijl zodat je daarna jouw interieur naar jouw smaak kunt inrichten!

Afwerking van de muren

Spackspuiten, stucen of spachtelputz… deze termen worden nogal eens verward maar het zijn toch echt andere manieren om de muur af te werken. Spackspuiten wordt ook vaak spacken, spackwerk of spackspuitwerk genoemd. Het is een afwerking van muren en plafonds die zowel bij nieuwbouwwoningen als bij bestaande bouw kan worden toegepast. Spack wordt in twee pleisterlagen op de muur gespoten. De eerste laag, de meslaag, werkt kleine oneffenheden weg. De tweede laag, de korrellaag, bepaalt de definitieve structuur van de muur. Dit kan fijn- of grofkorrelig zijn en kan ook meteen in de gewenste kleur gespoten worden.

Stucwerk of granol

Spackspuiten is geschikt voor muren die al vlak zijn zonder vlekken, plekken of grote scheuren. Is de muur niet glad of zitten er veel gaten en scheuren in, dan moet de muur eerst gestuct worden. Stucwerk wordt met de hand gedaan en kan als basis dienen voor het spackspuiten maar kan ook zo opgeleverd worden dat de muur in de gewenste kleur gesausd wordt. Overigens kan stucwerk ook als granol aangebracht worden. Granol is ook een sierpleister en werd vroeger veel gebruikt. Toch is het ook nu nog steeds heel geschikt. Het is wat voordeliger dan gladde stuc, is aan te brengen in diverse patronen en bovendien heel sterk.

Spachtelputz

Spachtelputz is weer een andere manier om de muren af te werken. Spachtelputz wordt altijd met de hand aangebracht en is alleen geschikt voor de muren, niet de plafonds. Dit materiaal is een sierpleister en kan net als spack in verschillende kleuren en diverse structuren en korrelgroottes worden aangebracht.

Spackspuiten door de vakman

Ook al wordt spack met een spuit op de wand aangebracht, het is toch echt geen klusje dat je eventjes zelf doet. Om het mooi aan te brengen schakel je het beste een vakman is. Meestal zijn het de stucadoors die ook het spackspuitwerk aanbrengen.

Spack voor de muren in jouw huis?

Een vakman kan je ook vooraf informeren of de muren in jouw huis wel geschikt zijn voor spackspuitwerk. Zo kan spack niet op een oneffen ondergrond of een ondergrond van metaal of hout gespoten worden. Daarbij moet je je ook realiseren dat spack op de muur lastiger bij te werken is na beschadigingen dan stucwerk en voor het verven van een korrelige spackmuur meer verf nodig is dan bij een gladde muur.

Vraag om persoonlijk interieuradvies

De keuze voor de muurafwerking hangt natuurlijk ook samen met de interieurstijl die je in jouw woning wilt terugzien. Wil je weten welke afwerking het goed doet in jouw huis? Ga dan eens naar de interieurstylisten van MrWoon voor een persoonlijk advies.

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over Spacspuiten?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: