Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Creatieve ruimte onder de trap

26 april 2018

Wie meerdere verdiepingen in huis heeft, heeft heel waarschijnlijk zo’n loze ruimte onder de trap. De plek waar ongemerkt allerlei rommel wordt verzameld. Toch hoeft die ruimte geen rommelhok te worden. Van een praktische trapkast of boekenkast tot een efficiënte werkruimte, eigenlijk is alles mogelijk. Je moet het alleen maar even bedenken. En dat laatste, dat hebben wij in dit blog voor jou gedaan.

Schoenenrek of garderobekast?

Wat je met die ruimte onder de trap doet, hangt ook een beetje af van de plek waar die ruimte zich bevindt. Is het in de gang bij de voordeur, dan is het natuurlijk logisch om die plek te benutten voor het opbergen van schoenen, jassen, sjaals, mutsen, hockeysticks en alles waar je nu steeds in de hal over struikelt. Ken je een goede timmerman of ben je zelf heel handig? Kijk dan of je die ruimte kunt ombouwen tot een uitschuifbaar schoenenrek en een ingebouwde garderobekast.

Speelgoed, gereedschap, spelconsoles en veel meer opbergen

Bevindt de trap zich in de huiskamer, dan ga je daar geen jassen en schoenen opbergen. Maar wel is het ideaal om alle rommel die je nu in de huiskamer tegenkomt, een mooie plek te geven. Of het nu speelgoed van de kinderen is, gereedschap, spelconsoles of die handige menu’s van de restaurants die ook thuis bezorgen. Je kunt ze allemaal kwijt in deze ideale op-maat-gemaakte opbergruimte. De vele lades en deurtjes bieden heel veel ruimte zonder dat het daarachter weer een wanordelijke toestand wordt.

Of maak een werkplek onder de trap!

Heb je genoeg opbergruimte elders in huis maar mis je juist een fijne werkplek? Ga dan aan de slag met wat planken en maak jouw bureau op maat. Een paar leuke lijstjes tegen de muur, praktische dozen en bakken om de losse spullen in op te bergen en jouw weg-van-de-wereld-hoekje is gemaakt voor al jouw werk of creatieve hobby’s.

Zelfs een gangkast in jouw interieurstijl

De wijze waarop je zo’n trapkast of gangkast maakt of de werkruimte onder de trap inricht, hangt natuurlijk helemaal af van jouw interieur. Wil je een minimalistische uitstraling, dan kies je voor greeploze deurtjes terwijl in een landelijk interieur juist een deur past met opvallend beslag of ingefreesde groeven. Hetzelfde geldt voor de werkruimte onder de trap; van stoer en robuust tot kleurrijk en extravagant, met de juiste accessoires maak je het helemaal passend bij de interieurstijl van de rest van de ruimte.

Wil je meer ideeën voor de ruimte bij jou onder de trap?

Lijkt het je wel wat om die ruimte onder de trap ook in jouw huis creatief te benutten? Maak dan eens een afspraak met een van onze interieurspecialisten. Zij hebben nog veel meer ideeën en helpen je graag om mee te denken wat nu voor jouw interieur het beste is en past bij jouw wensen. Voor dat gesprek maak je hieronder snel een afspraak. 

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Foto's: Ikea, Pinterest

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Creatieve ruimte onder de trap?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: