Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Mid-century modern

12 april 2018

Terug van weggeweest, dat kenmerkt de woontrend Mid-Century Modern. Net als alle trends komen en gaan, zie je ook nu weer de meubels en accessoires uit het midden van de vorige eeuw, vandaar de naam ;-), een opmars maken. Heb jij ook een verlangen naar vroeger? Creëer dan een mid-century modern interieur met een paar mooie design meubelstukken van toen.

Vintage meubels uit 1930 - 1965

De juiste meubels voor deze interieurtrend komen uit de periode 1930 – 1965. Vintage meubels die zich kenmerken door eenvoud, natuurlijke vormen en veel hout. Scandinavisch design had in die jaren een grote invloed op de woonstijl en een mix van vloeiende en strakke lijnen in het interieur en zelfs in een meubelstuk, maakten het geheel spannend.

Rustig en licht kleurenpalet

De kleuren die in een mid-century modern interieur passen zijn vooral rustige en natuurlijke tinten. Zachte groene of blauwe kleuren, grijstinten en rustige bruine kleuren. Net als in die tijd combineer je dan 2 hoofdkleuren die dichtbij elkaar liggen zoals poederblauw en zachtgrijs met 1 contrasterende kleur zoals felblauw of warm oranje. Dit rustige, lichte kleurenpalet in het interieur geeft de mooie houten meubels nog meer aandacht.

Vintage meubels

Om van jouw huidige interieur een warm en prettig mid-century modern interieur te maken, hoef je echt niet meteen alles te verbouwen. Je kunt ervoor kiezen om een paar mooie vintage meubels aan te schaffen van echt goede kwaliteit. Een mid-century lamp, fauteuil of houten dressoir zijn typische items die de ruimte een unieke en persoonlijke sfeer geven.

Mid-century moderne meubels op de kop tikken

Voor de juiste mid-century moderne sfeer zorg je er wel voor dat het interieur niet te vol staat met allemaal andere frutsels en spullen. Heb je een paar mooie vintage items gevonden, geef ze dan alle ruimte zodat ze ook echt alle aandacht krijgen. Het vinden van die meubelstukken kan overigens nog best lastig zijn. Deze woontrend is steeds populairder waardoor je wel wat geluk moet hebben om een mooi vintage meubelstuk voor een redelijke prijs op de kop te kunnen tikken. Maar als dat dan ook lukt, is het de moeite meer dan waard!

Advies en stylingtips voor een mid-century modern interieur?

Ben jij al de gelukkige eigenaar van een paar vintage items en wil jij een mid-century modern interieur? Dan kun je voor advies en stylingtips ook altijd terecht bij de interieurstylisten van MrWoon. Zij helpen je graag om het juiste kleurenpalet samen te stellen die past in deze woonstijl en bij jouw inrichting. Een afspraak daarvoor is zo gemaakt via onderstaand formulier.

Advies en service van jouw lokale vakman 

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
 
Foto's: Pinterest

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Mid-century modern?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: