Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Beton op de wand, de trend van nu

05 april 2018

Beton op de wand is een van de meest hippe trends van dit moment. En dat is ook niet zo vreemd; beton is heel praktisch, kan in vrijwel elke ruimte én het combineert ook nog eens heel goed met trendy interieurstijlen zoals urban, design en industrieel. Twijfel je nog over beton of wil je er meer over weten voordat jij ook een betonwand kiest? Laat je dan bijpraten over beton in dit blog.

Betonstuc

Betonstuc is de verzamelnaam van verschillende soorten beton die in huizen op de wand, vloer en plafond aangebracht kan worden. Zo is er de Pandomo® betonstuc wat cementgebonden stuc is en een echte betonlook creëert. Dit stucwerk kan in verschillende kleurtinten gemengd worden en is waterdicht waardoor het heel geschikt is voor badkamers en keukens.

Beton ciré

Beton ciré is een opvallende betonstuc door het vlammende patroon. Dit populaire betonproduct is heel sterk en waterdicht en wordt dus vaak gekozen voor badkamers, toiletten, inloopdouches en keukens maar kan ook op een keukenblad aangebracht worden. Juist doordat deze betonstuc zo sterk is, kan het door de gehele badkamer gebruikt worden waardoor tegelen niet meer nodig is en onnodige naden voorkomen worden. Wil je niet dat de gehele ruimte in dezelfde kleur of kleurtint gestuct wordt? Laat dan pigment aan het betonmengsel toevoegen. Daarmee kun je kleurnuances in de betonstuc aanbrengen en bijvoorbeeld een wand lichter of juist donkerder maken dan de rest van de ruimte.

Voordeel van beton vs. betonlook

Het voordeel van beton op de wand is natuurlijk de duurzaamheid. Betonstuc is zo sterk dat het jaren mee zal gaan. Vind je dat prima voor de badkamer, maar wil je ook wel eens een betonlook in de woonkamer proberen zonder dat je er meteen jarenlang aan vastzit? Dan kies je voor een betonlook behang. Het leuke daarvan is dat je de keuze hebt uit verschillende structuren en tinten terwijl het wel heel realistisch is. Ben jij juist de trendsetter die wel eens iets anders durft? Dan is beton ciré in de woonkamer natuurlijk dé wand die jij kiest.

Een mooie betonwand met een ervaren stucadoor

Een betonwand blijft dus heel lang mooi, mits het ook mooi is aangebracht. Betonstuc goed aanbrengen is echter geen klusje dat je zelf even doet, tenzij jij een doorgewinterde stucadoor bent natuurlijk. Om er heel lang plezier van te hebben doe je er goed aan om de betonwand door een echte vakman te laten aanbrengen en afwerken. Vraag naar voorbeelden van werk in beton dat ze eerder hebben opgeleverd of check referenties. Zo weet je zeker dat je de juiste vakman mét de juiste ervaring inschakelt.

Beton in jouw interieur, advies daarvoor?

Een betonwand is natuurlijk een belangrijk onderdeel in jouw interieur maar ook een onderdeel waar dus heel veel verschillende interieurstijlen goed mee combineren. Wil je daar eens advies in of dit bespreken voordat jij de keuze maakt voor een betonwand of een wand in betonlook? Kom dan langs bij een interieurwinkel van MrWoon en vraag persoonlijk advies aan een van de interieurstylisten.

Advies en service van jouw lokale vakman 

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
 
Beelden: Pinterest, Adobe Stock

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Beton op de wand?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: