Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Hoe laat je de woonkamer groter lijken?

15 maart 2018

Klein maar fijn… dat klinkt misschien wel leuk maar als het om de woonkamer gaat wil je die toch groter laten lijken. Dat vraagt om een slimme inrichting en doordachte styling. Wij geven je hier ter inspiratie wat tips waarmee je zelf gemakkelijk een kleine ruimte zoals de woonkamer groter laat lijken.

Witte tinten in kleine ruimtes

Je bent misschien geneigd om de ruimte helemaal wit te verven. Dat is prima als je dat ook het mooist vindt, maar het hoeft niet. Wel is het slim om lichte tinten op de wand en het plafond te kiezen. Heeft het plafond dezelfde kleur als de muren, dan lijkt de ruimte nog groter. Wil je niet te steriel, dan kies je voor wit met een tintje en combineer je dat met een muur in een bijpassende lichte kleur. Kies bijvoorbeeld roomwit als basiskleur en verf een muur in een lichte bruine kleur of ga voor een koele wittint met wat blauw en een bijpassende matblauwe tint voor op een muur. Is de kamer langwerpig? Verf de twee kortste muren dan iets donkerder dan de langere muren en het plafond. De kamer lijkt daardoor meer vierkant en dus groter.

Meubels op pootjes

Qua meubels is het slim om voor transparante items te kiezen zodat het beeld niet onderbroken wordt. Ook zijn meubels op pootjes heel handig omdat je dan de vloer blijft zien en dat de illusie geeft van een grotere ruimte. Zorg er ook voor dat er voldoende opbergruimte in de woonkamer aanwezig is. Hoe minder rommel, hoe minder vol het lijkt en dus minder klein.

Slimme trucs voor de wand en met gordijnen

Wil je een behang op de wand, laat je dan niet verleiden tot allerlei drukke patronen. Een patroon op een wand kan prima, als de rest van de kamer rustig is. En kun je kamerhoge en kamerbrede gordijnen ophangen, dan moet je dat zeker doen. Zo’n gordijn maakt de woonkamer in een klap groter omdat het een ononderbroken vlak is. Een trucje is bovendien om de rails te buigen zodat de gordijnen om de hoek doorlopen. De kamer lijkt daardoor nog groter!

Spiegels in de woonkamer

Een no-brainer is misschien het plaatsen van spiegels maar vergis je niet in het ruimtelijke effect hiervan! Een spiegel op een strategische plek in de woonkamer is dus heel slim, maar zorg er wel voor dat je het niet zo plaatst dat eventuele rommel ook altijd weerspiegeld wordt. Je wilt immers niet nog meer rommel zien…

Doorlopende vloer

Een vloer doet ook heel veel in een ruimte; kies ervoor om de vloer in de gehele ruimte te laten doorlopen om een ruimtelijk effect te creëren. Haal eventuele drempels weg, bijvoorbeeld als je een kamer en suite hebt zodat je de kamer optisch vergroot.

Goede verlichting

Tenslotte heeft een goede verlichting heel veel effect op hoe groot een woonkamer lijkt. Zorg ervoor dat je donkere hoeken voorkomt en varieer met de hoogte waar je de lampen plaatst; bevestig lampen zowel aan het plafond als aan de wand en zet ze op de vloer. Zo’n divers lichtplan vergroot de ruimte ook aanzienlijk.

Meer inspiratie voor de woonkamer?

Wil je meer inspiratie voor de woonkamer, tips of een persoonlijk advies hoe jij een ruimte groter kunt laten lijken? Maak dan nu een afspraak voor een interieuradvies met een van onze stylistes.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Hoe laat je de woonkamer groter lijken??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: