Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Bijzonder plafond

01 februari 2018

Een plafond is waarschijnlijk niet het eerste waar je over nadenkt als je jouw interieur gaat vernieuwen. De wanden, vloeren, gordijnen en inrichting krijgen volop aandacht. En dat plafond? Zolang het maar geen systeemplafond is, vinden we het vaak wel best. En dat is eigenlijk best zonde. Want een bijzonder plafond kan een ruimte een heel eigen sfeer geven!

Designplafond; voor oude panden, moderne gebouwen en trendy kamers

Wie in een oud pand komt, ziet vaak vrij snel de mooie ornamenten of bijzondere schilderingen op het plafond. Een authentiek detail dat uitstekend past in een oud pand. Maar ook in moderne gebouwen en trendy kamers kan een designplafond heel goed. Ter inspiratie geven we je enkele suggesties:

Plafond van beton of in betonlook

Een plafond van beton is zo’n designplafond dat het helemaal is in een stoer of robuust interieur. De betonlook combineert goed met ruwe houten meubels, grove gordijnen en veel glas en metaal. Let echter wel op die gordijnen; met veel harde materialen wordt de ruimte al snel een onaangename klankkast. Door zware stoffen gordijnen te kiezen en een mooi ruwharig kleed neer te leggen demp je de akoestiek tot een heel prettig niveau. En het combineert nog mooi ook!

Houten balken

Heel rustiek zijn natuurlijk de houten balken tegen een plafond. Wie in een oude boerderij woont kan dit als krachtig en sfeerbepalend detail mooi laten zien. Deze houten balken werden nog niet zo lang geleden weggemoffeld achter systeemplafonds of strakgestukte plafondplaten. Vermoed jij dat mooie balken verstopt zitten achter het plafond? Als je dan niet vies bent van een verbouwing, laat je ze tevoorschijn komen. Dit vergroot de kamer en je hebt meteen heel veel meer sfeer in de ruimte door het robuuste hout.

PVC of helemaal hout

Alleen hout of pvc op het plafond zijn ook mogelijkheden. Zo doet een geheel houten plafond met houten balken en latten misschien wat Scandinavisch aan, maar in combinatie met een mooi getegelde wand en details zoals kleden en lampen kun je het eigenlijk elke sfeer geven die jij wilt. En een pvc plafond is een heel praktische optie; deze plafondpanelen van kunststof kunnen bijvoorbeeld heel goed in vochtige ruimtes zoals een badkamer.

Printjes en patroontjes op het plafond

En natuurlijk kun je ook nog kiezen voor een print of patroon op het plafond. Een retrolook op het plafond schilderen dat past bij de kleur van de wand of een patroon uit het gordijn. Of kies voor zo’n LED-paneel of textielframe tegen het plafond, ook wel spanplafond, met een ontspannende sterrenhemel, een rustgevende wolkenlucht of juist een idyllisch eiland.

Meer creatieve ideeën?

Kortom, alles is mogelijk als je een bijzonder plafond wilt. Laat je dus niet beperken in creativiteit en kies een plafond dat past bij jullie interieur of juist sfeerversterkend is. Wil je daar eens met een interieurspecialist over praten of verrassende ideeën opdoen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend interieuradvies.

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Bijzonder plafond?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: