Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Snelle make-over van de woonkamer

25 januari 2018

Ben je nu echt he-le-maal uitgekeken op de woonkamer maar heb je geen zin of budget voor een ingrijpende verbouwing? Geen nood, een snelle make-over van de woonkamer is ook met een beperkt budget en weinig tijd mogelijk!

Ingrijpende transformatie of kleine details met grote verschillen

Wie een woonprogramma kijkt kan zich verbazen over hoe snel en gemakkelijk een ruimte wordt omgetoverd. Vaak is het een ingrijpende transformatie maar ook kleine details kunnen voor grote verschillen zorgen. En die kleine details kun je gemakkelijk ook zelf doen. Met soms een beetje handigheid maar vooral met veel creativiteit. En die geven we je hier!

Bekijk de mogelijkheden van de woonkamer

Om te weten wat je wilt en kunt veranderen, moet je eerst de mogelijkheden van de woonkamer weer eens goed zien. Ga daarom rigoureus door de woonkamer en haal eruit wat je niet gebruikt, niet mooi vindt of wat altijd in de weg ligt. Wil je het wel bewaren? Creëer dan handige opbergruimtes of zet het leuk neer als een echte blikvanger.

Kleur of dessin op de wand

Een kleine ingreep met groots effect is het veranderen van een wand. Dit kan met een andere kleur op de wand of door de woonkamer opnieuw te behangen. Ga je voor muurverf, dan is de keuze in kleuren enorm. Heb je een donkere hoek, kies dan een felle tint, wil je juist rust, zoek dan een zachte tint. Qua behang is er overigens net zoveel keuze. Ook hierbij kun je combineren en een wand behangen met een print die past bij het behang op de andere wanden. En wist je dat er ook behang is met een industriële look? Zo is er behang met metaalprint, houtdessin of ijzertinten.

Nieuwe raamdecoratie

Een ander gordijn of nieuwe raamdecoratie doet ook veel in de woonkamer. Heb je nu nog lamellen tot op de vensterbank, dan zal het effect van lange gordijnen je verbazen! Of kies voor transparante in-betweens en combineer die met de rolgordijnen die er al hangen voor een compleet andere sfeer in huis. Ook qua kleur kun je veel met raamdecoratie doen; ga voor een warme kleur in gordijnen bij wanden en vloeren in rustige tinten. Of neem een zwaardere stof als je in huis veel harde materialen hebt zoals beton, metaal en glas.

Snelle make-over met een andere indeling

Natuurlijk hoort bij een make-over van de woonkamer ook een andere indeling. Haal de foto’s eens van de kast en hang ze in bijpassende lijstjes samen op een wand. Kies voor een vloerkleed dat past bij de raamdecoratie en zet de bank van de muur af, gewoon middenin de kamer. Creëer daaromheen een gezellige zithoek of ga voor ruimte en zet de salontafel opzij. Met wat nieuwe kussens in de bank, leuke vaasjes op een bijzettafel en een fijne stoel of poef die je er los bij zet, heb je al een heel andere inrichting.

Nog meer make-overtips?

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met deze make-overtips is jouw woonkamer weer als nieuw, heb je geen gedoe en niet de kosten van een verbouwing! Wil je nog professioneel advies of inspirerende suggesties? Maak dan nu een gratis afspraak bij een van onze interieurspecialisten.

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon


 
Delen op: