Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kindvriendelijke vloeren

18 januari 2018

Ben je op zoek naar een vloer voor jouw nieuwe huis waar het hele gezin blij van wordt? Dan wil je dus een vloer die er na een tijdje nog steeds mooi uitziet, ook als die veel te verduren krijgt doordat de kinderen in huis rondrennen, spelen en wel eens wat laten vallen. Maar ook een vloer waarop het prettig spelen, ravotten en relaxen is. Kindvriendelijke vloeren dus, voor gezinnen die een mooi en comfortabel interieur wensen.

PVC of vinyl vloeren: onderhoudsarm en zacht

Kindvriendelijke vloeren zijn eigenlijk vloeren die krasvast en onderhoudsarm zijn. En wil je ook een vloer die niet te hard is, dan is een pvc vloer of een vloer van vinyl ideaal. PVC is heel slijtvast, waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken. Daarbij is pvc ook erg comfortabel; het is geluiddempend en houdt warmte goed vast. Vinyl vloeren hebben dezelfde eigenschappen maar zijn minder slijtvast. Maar als je verwacht dat zodra de kinderen iets ouder zijn je toch de vloer wilt vervangen, dan is dat vrij eenvoudig. PVC en vinyl vloeren zijn dus echte kindvriendelijke vloeren.

Tapijt: zacht maar niet praktisch

Vloeren met tapijt zijn natuurlijk het meest comfortabel; ze zijn zacht, warm en dempen het geluid. Maar tapijt heeft wel een groot nadeel; vlekken haal je er vaak lastig uit. Daarbij is het ook een vloer die veel stof vasthoudt wat niet fijn is als er gezinsleden met een allergie zijn. En laten we wel zijn; autootjes rijden natuurlijk veel minder goed op tapijt… Wil je toch het zachte en comfortabele van een tapijt in jouw huis, dan is een hardere vloer met een kleed ook een optie. Dat schuif je zo opzij als het nodig is en kan gemakkelijker vervangen worden als de vlekken en huisstofmijt er echt niet meer uitgaan

Tegels of gietvloeren: slijtvast en onderhoudsarm

Harde vloeren zoals tegels of gietvloeren van epoxy of beton, zijn natuurlijk het meest gemakkelijk qua onderhoud. Let wel op hoe deze vloeren afgewerkt worden, anders trekken de vlekken hier alsnog in. Maar bij de juiste tegels of juiste coating op de vloer, hebben vuil, krassen en slijtplekken hierop vrijwel geen vat. Ook zijn tegelvloeren en gietvloeren ideaal bij vloerverwarming terwijl ze ook aangenaam koel blijven als het buiten warm is. En wil je in huis toch een zacht accent aanbrengen, dan leg je op de vloer gewoon een mooi kleed dat leuk combineert met de gordijnen of details zoals kussentjes in de banken.

Gratis interieuradvies voor kindvriendelijke vloeren

Elke vloersoort geeft een interieur weer een eigen sfeer; zo past een pvc vloer goed in een trendy inrichting, doen tegels het goed in zowel een strak als wat klassieker interieur en geeft een beton- of gietvloer de ruimte een industrieel tintje. Wil je weten welke kindvriendelijke vloer in jouw huis én voor jouw gezin de beste optie is? Vraag dan een gratis interieuradvies aan bij MrWoon.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Kindvriendelijke vloeren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: