Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Hoge of lage plinten op de vloer?

11 januari 2018

Een plint lijkt een klein detail in het interieur maar het effect kan groots zijn. Mits je de juiste plint kiest voor jouw huis. En hoe futiel dit onderdeel ook schijnt, er is meer keuze in vloerplinten dan je wellicht wist. Tot nu natuurlijk, want wij praten je bij over plinten.

Vloerplinten

Mocht je je nog afvragen of vloerplinten eigenlijk wel nodig zijn, dan is het antwoord kort: ja, plinten zijn hard nodig. Een plint is gewoonweg praktisch als beschermer van de muur waar een stofzuiger of natte dweil anders vlekken en strepen op achterlaat of zelfs stukjes muur laat afbrokkelen. En het verbergt de rand van de vloer als die niet helemaal strak tegen de muur aan ligt. Maar een plint is ook decoratief. Het maakt de ruimte af, vergroot de vloer of benadrukt de muur. Net wat jij wilt en net wat jij kiest.

Lage plinten; de plakplinten

Wil je onopvallende plinten die wegvallen in de vloer, dan kies je lage plinten ofwel de plakplinten. Deze zijn gemakkelijk zelf aan te brengen doordat ze zijn voorzien van dubbelzijdig tape en met een goede verstekschaar knip je ze nog snel in verstek ook. De plakplinten zijn meestal in dezelfde tint en look als de vloer te bestellen. Overigens zijn ze ook ideaal om de onafgewerkte rand van de vloer snel mee weg te werken.

Hoge plinten voor meer uitstraling

Hoge plinten daarentegen geven een ruimte veel meer uitstraling; het maakt het interieur chique of robuust, afhankelijk van het soort plint, de kleur en de maat die je kiest. Zo zijn er de effen, witte hoge plinten voor een strak interieur maar ook kraalplinten of monumentenplinten met een fijne bewerking bovenop de plint. Dit subtiele accent geeft de ruimte een klassiekere touch en doet het heel goed bij een betonnen vloer, gietvloer of grote tegels.

MDF plinten: duurzaam en verstandig

Bij plinten is het ook heel belangrijk dat je het juiste materiaal kiest. Zoals gezegd krijgen ze nogal wat te verduren tijdens het schoonmaken en dus moeten ze stoot- en watervast zijn. MDF is daar heel geschikt voor; het bestaat uit resthout dat samen met kunsthars tot een gladde plaat wordt geperst. Hierdoor is het hoogwaardig materiaal dat bovendien heel gemakkelijk te verwerken is. Wel zo handig als je de plinten nog wilt verven! Heel veel plinten zijn gemaakt van FSC-hout zodat je niet alleen een verstandige maar ook een duurzame keuze kunt maken.

Overzetplinten bij renovaties

Oudere huizen zijn vroeger vaak voorzien van goedkopere plinten van zo’n 45 mm hoog. Bij renovaties is het niet altijd mogelijk om deze plinten zonder teveel beschadigingen aan de wand of vloer, te verwijderen. En met overzetplinten is dat ook helemaal niet nodig! Deze plinten zijn er vanaf 90 mm hoog en hebben een uitsparing zodat ze over de oude plint geplaatst kunnen worden. Ook overzetplinten zijn er in zowel een strakke versie als met een bewerking bovenop de plint.

Gratis advies over plinten in jouw interieur

Met plinten geef je jouw interieur een subtiel maar sfeerbepalend accent. Vraag je je af welk type plint het beste bij jouw interieur past? Laat je dan gratis en vrijblijvend adviseren door een van de MrWoon-specialisten.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Hoge of lage plinten op de vloer??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: