Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Stucen of behangen?

05 januari 2018

Ontvang je binnenkort de sleutel van jouw nieuwbouwhuis? Dan ben je nu al druk bezig met de voorbereidingen. Een daarvan is ongetwijfeld de keuze wat je met de muren gaat doen. Wordt het stucen of behangen? Twee opties waar veel mensen tussen twijfelen. Daarom zet MrWoon de verschillen, voor- en nadelen hier voor je op een rij.

Bouwvocht in nieuwbouwhuizen

Waarschijnlijk weet je dit al maar toch melden we het nog even: de muren van een nieuwbouwhuis zitten bij oplevering nog vol met bouwvocht. Dit kan wel 3.000 tot 4.000 liter zijn! Dit vocht gaat er uit door onder meer ventilatie, maar dat kan een jaar of langer duren. In die tijd gaan de muren zich zetten en kunnen krimpscheuren ontstaan. Die scheuren zijn onvermijdelijk maar hoeven bij een goede afwerking van de muren niet zichtbaar te zijn.

Stucwerk

Laat je de muren stucen, dan kan het zijn dat de krimpscheuren door het stucwerk heen breken. Zonde want het stucwerk heeft je waarschijnlijk al een flinke duit gekost en dan wil je niet al na een (paar) jaar dat er weer opnieuw in huis geklust moet worden. Om dat risico te beperken heb je een echte stucadoor nodig, een vakman die vooraf al rekening houdt met de scheuren en de muren goed zal voorbewerken en krimpgaas toepast. Overigens geeft ook dit geen garantie op een scheurvrij huis.

Behang

Ook met behang op de nieuwe wanden kunnen krimpscheuren voorkomen. Kies je dus voor een mooi, luxe behang dan kan het zijn dat dat behang scheurt. Een goedkope oplossing is bouwbehang maar er zijn er maar weinig die daar enthousiast van worden. Glasvliesbehang daarentegen geeft zo’n strak resultaat dat het lijkt op stucwerk, stootvast is én het kan de meeste krimpscheuren in de muren opvangen waardoor ze niet zichtbaar worden.

Glasvliesbehang: een sterk alternatief voor stucwerk

Is glasvliesbehang eenmaal op de muur aangebracht, dan is het heel sterk, brandveilig en ook goed overschilderbaar. Zo krijg je hiermee dus hetzelfde effect als met stucwerk maar heb je minder risico op zichtbare krimpscheuren. Overigens kun je over glasvlies gewoon heen behangen zodat je toch het gewenste behang op de muur hebt.

Prijsverschil tussen behangen en stucen

Het prijsverschil tussen behangen en stucen hangt natuurlijk af van de kwaliteit die je kiest. Maar in de regel is glasvliesbehang voordeliger dan stucwerk en heb je daarmee in een nieuwbouwhuis in de eerste jaren minder kans op krimpscheuren die zichtbaar zijn op de muren.

Interieuradvies voor jouw nieuwbouwhuis?

Wil je weten wat het beste combineert met het interieur dat jij voor ogen hebt voor jouw nieuwbouwhuis? En wat de opties zijn bij behangen en stucwerk qua kleur, structuur en sfeer? Boek dan nu een afspraak met een interieurspecialist van MrWoon voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Stucen of behangen??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: