Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kunststof tegels op de wand

29 december 2017

Ooit gehoord van kunststof tegels? Het is een duurzame en betaalbare variant op de bekende keramische tegel. De kunststof tegel is bij uitstek geschikt voor op de wand, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer omdat het watervast en waterbestendig is. Maar ook zijn ze makkelijker te plaatsen dan keramische tegels terwijl ze wel in net zoveel kleuren en motieven beschikbaar zijn.

Kunststof wandtegels in de keuken of badkamer

Zowel in de keuken als in de badkamer komt altijd veel waterdamp vrij. Logisch dus dat je daar rekening mee houdt als je de wandbekleding kiest. Maar ook heb je een wand nodig die gemakkelijk in onderhoud is om alles wat rondspat snel weer weg te kunnen vegen. Kunststof wandtegels zijn dan ideaal; een doekje erover en de keuken of de badkamer is weer spik-en-span!

Makkelijk voor de doe-het-zelver

Een ander groot voordeel van kunststof tegels is het gemak waarmee ze geplaatst worden. Dat is namelijk veel makkelijker dan met echte tegels. Kunststof wandtegels kunnen zo over de oude tegels heen geplakt worden met een goede montagelxsijm of kit. En moeten ze op maat gesneden worden, dan is een zaag al voldoende. Of je nu een beginnende of ervaren doe-het-zelver bent, het tegelen van een wand is met kunststof tegels echt veel sneller gedaan.

Voordelen van kunststof tegels

Kunststof tegels hebben veel voordelen; zo zijn ze geschikt voor vochtige ruimtes en makkelijk te plaatsen maar ze zijn ook heel eenvoudig schoon te maken. Daarnaast zijn ze UV-bestendig dus ze zullen niet verkleuren onder invloed van zonlicht, ze zijn duurzaam en volledig recyclebaar. En voor de kosten hoef je het ook niet te laten; kunststof tegels zijn qua prijs vergelijkbaar met een gewone tegel maar voor het plaatsen hoef je geen slijpmachine aan te schaffen of een tegelzetter in te schakelen. Het materiaal zelf is bovendien heel sterk maar dempt geluid toch meer dan een keramische tegel waardoor de ruimte minder kil overkomt.

Advies in kunststof tegels op de wand bij MrWoon

Met kunststof tegels op de wand zijn er talloze mogelijkheden om bijvoorbeeld een keuken of badkamer naar jouw smaak en interieurstijl in te richten. En kies je bijpassende kunststof tegels op de vloer die voorzien zijn van een antisliplaag, dan heb je meteen een veilige en mooie basis voor het interieur. Wil je daar advies in? Maak dan een afspraak met een MrWoon-specialist.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Kunststoftegels op de wand?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: