Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

7 tips voor sfeervol mozaïek op de muur én vloer

21 december 2017

De beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí vond in gekleurde tegelscherven zijn inspiratie voor vele mozaïekwerken voor o.a. het befaamde Park Güell in Barcelona. Is een mozaïekprint op de muur of op de vloer ook iets voor jou?

Ook Utrecht krijgt in 2018 een groots natuurstenen kunstwerk van mozaïek – in hartje stad! Kunstenares Jennifer Tee ontwierp een kleurrijk samenspel van lichtgrijze en gekleurde stenen, waarin onder meer een prei, croissant en bloemen te zien zijn. Wil je zelf aan de slag met een (eigen) ontwerp van glasmozaïek, mozaïek steentjes of mozaïektegels in huis? Lees dan snel onze 7 tips:

1. Van badkamer tot keuken: mozaïek kan overal in huis

Grafische patronen op de badkamerwand. Mozaïek in de mix met een houten vloer in de keuken. Een zwart-wit degradé op de muur in de woonkamer. We zijn dol op de variaties en speelsheid van mozaïektegeltjes. Ze zijn kleurrijk in iedere ruimte van het huis. Multi-inzetbaar, die mini-tegeltjes. Bijkomend voordeel: de gekleurde kunstwerkjes van stevig glas zijn tijdloos en toekomstbestendig.

2. Varieer in vorm, dikte en materiaal

Glas en keramiek zijn de populairste materialen voor mozaïek, maar inmiddels zie je ook mozaïeken van natuursteen en zelfs hout! Kijk maar eens naar het grafische houten wandpaneel hiernaast. Mozaïek hoeft ook niet altijd te bestaan uit vierkante tegeltjes; dit kunnen ook rechthoekige, ronde of scherven van steentjes zijn. Variëren de mozaïekstenen in dikte, dan zorgt dit voor een spannend reliëf.

3. Mozaïek in vochtige ruimte? Ga voor glasmozaïek

Keramisch mozaïek wordt van heldere porseleinaarde gemaakt, terwijl ondoorzichtig glasmozaïek gemaakt wordt van kwartszand. Glasmozaïek is zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of op de achterwand in de douche. Wil je mozaïeken vloertegels in sanitaire ruimtes plaatsen, maar ben je bang voor gladheid? No need to worry. Door de vele voegen tussen de tegeltjes is deze sterke vloervariant slijtvast en antislip. Zelf in natte ruimtes. Niets voor niets zie je mozaïek zo vaak terug in sauna’s en spa’s.

4. Bedek een onregelmatig oppervlak in huis met mozaïek

Mozaïek leent zich, door de kleine oppervlaktes van de tegeltjes, heel erg goed om ronde of afwijkende vormen te bekleden. Denk bijvoorbeeld aan een gebogen muur zoals het trappengat, of rond meubilair zoals de badkuip. Ook onregelmatige oppervlakten zoals een vloertje in het toilet of een wand in de badkamer kun je met veel kleine steentjes mooi afwerken.

5. Plaats je zelf mozaïek, ga dan voor makkelijke mozaïektegels

Zie je al dat gepriegel met kleine steentjes niet zitten? Gebruik dan mozaïektegels of mozaïekmatjes. Hierop zitten de losse steentjes vastgeplakt op draad, waardoor je grotere oppervlakten sneller én gelijkmatiger bedekt hebt. Een groot voordeel hiervan is ook dat het matje flexibel is en het daarom mogelijk is om deze aan te brengen op ronde vormen.

6. Tuin upgraden? Mozaïek is ook geschikt voor buiten

Wist je dat mozaïeken tegels bij een temperatuur van meer dan 1.000 °C in de oven worden gebakken? Ze kunnen dus wel tegen een stootje en zijn naast toepasbaar in het interieur, ook heel geschikt voor buitengebruik. Ideaal voor als je de tuin een creatieve upgrade wil geven.

7. Laat je adviseren over de juiste variant mozaïek voor op de vloer of de wand

Of je mozaïeken tegeltjes op de vloer of op de wand aanbrengt is nogal een verschil. Over vloertegels wordt gelopen en meubilair verschoven, wat voor beschadigingen kan zorgen. Gebakken keramisch mozaïek met een bovenlaag is geschikt voor muren, een door-en-door gebakken uitvoering voor de vloer. De woonspecialist kan je helpen met het kiezen van de juiste materialen en mozaïekvarianten. MrWoon biedt gratis & vrijblijvend advies. Maak hieronder direct een afspraak.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over 7 tips voor sfeervol mozaïek op de muur én vloer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: