Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Stempelen op de muur : DIY stappenplan

23 november 2017

Kunstwerken van ’s werelds besten zijn een plaatje aan de wand. Maar pak ook eens zelf de kwast ter hand, en laat jouw innerlijke kunstenaar naar boven komen. Met deze do-it-yourself-tips voor stempelen op de muur helpen we je alvast een eindje op weg.

Net zoals je dat vroeger in de kleuterklas deed met een inkt op een papiertje. Maar dan met allerhande attributen en minimale voorbereidingstijd. Zelfs geschikt voor degenen met twee linkerhanden. Volg ons stappenplan maar.

Stap 1: Kies de juiste wand om te bestempelen

Dat nisje in het toilet, een wand in de kinderkamer of de eethoek. Iedere kale hoek, kamer of wand is geschikt om te bestempelen. Op een effen ondergrond, zoals een behang zonder patroon of een gestucte wand, komen de stempels het best tot hun recht.

Stap 2: Koop de juiste materialen voor jouw muurstempels

Stempelen op de muur kan met veel verschillende materialen. Die je zelf kunt maken! Een stuk schuimrubber waar je met een stanleymes een patroon in snijdt bijvoorbeeld. Of een plankje hout waar je een reliëf in maakt. Maar ook een doorgesneden aardappel (ja echt, het werkt geweldig voor een muur vol polkadots!), een figuur uitgeknipt uit foam dat je vastplakt met lijm op een stukje karton, een spons of een muurstempel uit de hobbywinkel.

Stap 3: Haal de standaard ingrediënten voor jouw stempelwerk in huis

De juiste stempel in huis? Haal dan ook de volgende basismaterialen bij een woonspecialist en je kunt aan de slag. • Muurverf in een contrasterende kleur ten opzichte van de basis die je gaat bestempelen (tip: probeer eens kalkverf) • Verfbakje • Verfroller • Eventueel schilderstape, potlood en liniaal

Stap 4: Bedenk een patroon voor het stempelen op de muur

Wil je een regelmatig, symmetrisch patroon stempelen? Zet dan met behulp van een potlood en liniaal heel licht stipjes op de wand waar de stempels moeten komen. Je kunt natuurlijk ook uit de losse pols werken. Of een rechte lijn afplakken met schilderstape, bijvoorbeeld als je een strak halve maantjes dessin wil maken.

Stap 5: Bedek de stempel met verf & stempelen maar!

Met de verfrollen bestrijk je vervolgens jouw stempel met een beetje verf. De roller helpt je om niet teveel verf op de stempel aan te brengen, waardoor je druipers kunt voorkomen. Test je eerste stempel op een stuk papier of karton. Tevreden? Stempelen maar! Tip: bestempel je een wand in de kinderkamer? Laat jouw kleintje meehelpen door hem of haar een stempeltje te zetten in een hoekje.

Stap 6: Wees dol op imperfecties

Soms zal je zien dat de verf niet helemaal egaal of pakkend is. Met name op een muur met structuur. Maar juist die imperfecties maken jouw stempelwerk uniek. Werk de eerste stempels dan ook niet tot in detail bij met een kwast, maar geniet van het natuurlijke resultaat. Natuurlijk kun je her en der wel een en ander fatsoeneren met een klein kwastje.

Stap 7: Kleed het kunstwerk verder aan

Tevreden over het eindresultaat van de stempels? Kleed het kunstwerk verder aan met de juiste accessoires. Vintage tafels, veel kussens op de bank, zwierige gordijnen, grote vazen met veldbloemen of een persoonlijke fotocollage versterken het huiselijke effect van het zelfgemaakte werk op de muur.

Geniet van je statement wall

Hopelijk helpt dit stappenplan bij het bestempelen van jouw muur. Kun je toch meer hulp gebruiken? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: