Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Raamdecoratie voor de schuifpui

22 november 2017

Een schuifpui zorgt voor veel licht in huis en biedt alle ruimte met heerlijk grote ramen om van het uitzicht te genieten. Of jouw huis nu aan het water staat of dat je uitkijkt op de tuin, met een schuifpui heb je vrij zicht op buiten. Maar dat mooie uitzicht wil je natuurlijk niet laten bederven door gordijnen die in de weg hangen en ’s avonds wil je weer geen zwart gat in huis. Raamdecoratie voor de schuifpui is dus wat je zoekt. En die hebben wij hier voor jou op een rij gezet.

Waar je op moet letten als je gordijnen voor een schuifpui kiest

Allereerst de gordijnen. Die zijn namelijk heel geschikt voor een schuifpui als je ze maar wel slim ophangt. Ze hoeven namelijk helemaal niet in de weg te hangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor transparante gordijnen. Die geven een luxueuze uitstraling aan de ruimte, filteren subtiel de lichtinval in huis terwijl ze wel uitzicht bieden op buiten. Kies je voor in-between, let dan wel op waar je ze plaatst als ze openschuift. Een dik pak aan de zijkant is niet mooi en als ze naast de opening hangen bij een schuifpui die openstaat, zullen ze steeds naar buiten wapperen en snel vies worden.

Handige oplossing bij de schuifpui; jaloezieën

Kies je voor gordijnen, dan kun je ze mooi combineren met andere raamdecoratie zoals jaloezieën. Een handige oplossing voor de schuifpui omdat ze te monteren zijn op of in het kozijn waardoor de klink vrij blijft. Jaloezieën kunnen in de gewenste stand gezet worden zodat ze het licht en de inkijk naar wens hinderen of zelfs blokkeren. Ideaal dus als je ze combineert met in-between maar ook erg geschikt bij elk ander soort gordijn.

Paneelgordijnen; het meest praktisch

De meest praktische raamdecoratie voor de schuifpui is toch wel paneelgordijnen. Deze stijlvolle raambekleding is bij uitstek geschikt voor grote raampartijen zoals die van een schuifpui en kan gemakkelijk opzij geschoven worden zodat het niet in de weg hangt als de pui open staat. Doordat je paneelgordijnen in veel verschillende opties kunt laten samenstellen en met diverse soorten stof, is het dus altijd mogelijk om ze geheel passend bij jouw interieur te laten maken.

Horren voor de schuifpui

Het mooie van een schuifpui is het feit dat je buiten echt naar binnen haalt doordat je de ramen letterlijk wagenwijd openzet. Helaas haal je daarmee ook alle pollen en ongewenste insecten naar binnen. Een schuifhordeur of een hor op maat gemaakt biedt dan dé oplossing. Een hor is dan ook een absolute aanrader als je ook op warme zomeravonden de schuifpui open wilt zetten.

Advies nodig voor raamdecoratie voor de schuifpui?

Een schuifpui vraagt om slimme keuzes in raamdecoratie. Bij MrWoon weten we wat er aan keuzes allemaal mogelijk is en die bespreken we graag met je. Zo zorgen we ervoor dat je ook met een schuifpui de raamdecoratie kiest die past bij jouw wensen en jouw interieur. Nieuwsgierig? Boek dan hieronder een afspraak in voor een vrijblijvend interieuradvies.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Raamdecoratie voor de schuifpui?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: