Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Origineel fotobehang

16 november 2017

Tips, tricks en ideeën voor origineel fotobehang

Fotobehang is een populaire vorm van muurdecoratie waarmee je vrij snel een eenvoudig een hele nieuwe uitstraling en sfeer geeft aan een kamer. Zowel thuis als in een bedrijfspand, op een hele wand of slechts een gedeelte van de muur!

Er zijn verschillende manieren om serene natuurdetails, stoere stadspanorama’s of rustgevende stranden uitvergroot op de muur aan te laten brengen. MrWoon vertelt je meer over origineel fotobehang waarmee je iedere wand omtovert tot eyecatcher in het interieur.

Wat is fotobehang

Papieren behangrollen worden uitgerust met een patroon zoals bakstenen of vintage steigerhout. Maar ook creatieve foto’s en afbeeldingen zoals stadselementen of natuurdetails kunnen worden uitvergroot en geprint op behangpapier. Hierbij is het belangrijk dat je de banen van het behang zeer goed op elkaar aan laat sluiten om verschil in het patroon te voorkomen.

De wereld op jouw muur

Het leuke van fotobehang is dat de wereld jouw inspiratiebron is. Of je nu gaat voor de Golden Gate Bridge uit San Francisco op de werkvloer, een stoer en origineel industrieel werk in de woonkamer, de grootse skyline van Bangkok in het kleinste kamertje of liefelijke aardse schoonheden als bloemen en planten in de slaapkamer.

Persoonlijk: eigen foto op behang

Zelfgemaakte natuur- of vakantiefoto’s kun je heel mooi op groot formaat laten printen op vliesbehang. De foto’s moeten dan wel van hoge kwaliteit zijn: minimaal 800 pixels per meter fotobehang. Als de muur 3 meter breed is en 2,5 meter hoog, dan heeft de foto dus minimaal 2400 x 2000 pixels nodig. Wil je liever een minder groots effect? Met een muursticker komt jouw wand tot leven, zonder de gehele muur in beslag te nemen.

Fotobehang of muursticker

Het verschil tussen beide opties is de mate van muurbedekking. Fotobehang is een behang met een uitvergrote foto waarmee je je gehele muur omtovert tot een bloemenveld of uitzicht over jouw favoriete wereldstad. Een muursticker is – zoals de naam al zegt – geen behang maar een sticker en zie je vaak terug in de vorm van een quote of skyline. Deze bedekt slechts een gedeelte van de wand waardoor je de originele muur als achtergrond behoudt.

Kosten fotobehang en muursticker

In de regel is fotobehang op de wand duurder dan een fotosticker. De reden? Van fotobehang moet je hoogstwaarschijnlijk meerdere rollen aanschaffen. Bij gepersonaliseerd fotobehang wordt het behang zelfs speciaal voor jou geprint. Van een muursticker heb je slechts één bestaand exemplaar nodig.

Fotobehang aanbrengen

Waar je een muursticker vrij eenvoudig zelf kunt aanbrengen, vereist fotobehang iets meer ervaring en precisie. Je moet er immers voor zorgen dat tijdens het aanbrengen het verloop van het patroon en dus de naden van het behang zorgvuldig op elkaar aansluiten. Afhankelijk van het gekozen behang breng je behanglijm aan op de behangbanen of op de muur.

Fotobehang op kantoor

Is jouw werkruimte toe aan een flinke dosis nieuwe inspiratie? Het staat buiten kijf dat fotobehang ook dan dé oplossing is. Van sprookjesachtige vergezichten tot stoere, industriële stadsbeelden. Afhankelijk van de aard van het werk en de cultuur van het bedrijf, maak je een passende keuze.

Creëer samenspel tussen wand, vloer en gordijn

Wel is het goed om bij zo’n eyecatcher van een wand zowel in huis als op kantoor andere interieurelementen eenvoudig te houden. Effen gordijnen en in-betweens stem je qua kleur af op de afbeelding van het behang. De vloer kleed je aan met een vloerkleed dat past bij de kleurstelling van de wand. Zo creëer je samenspel en eenheid en laat de fotowand stralen!

Behangtips van een specialist

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, neem dan eens een kijkje op MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Origineel fotobehang?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: