Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Trap bekleden of schilderen?

09 november 2017

Het is misschien wel, onbewust, het meest gebruikte onderdeel in huis. Toch besteden bewoners in de regel weinig aandacht aan de trap. Wil je het doorleefde trappenhuis een beetje liefde en aandacht geven, ga dan aan de slag met deze tips. 

Iedere dag gebruik je hem, je trap maar toch besteed je er ook weer niet zoveel aandacht aan. De trap schilderen of bekleden is dé manier om ook dit deel van je huis een stralende toekomst te geven.

Trap schilderen: zo voorkom je slijtage

Uiteraard kun je met alle kleuren van de regenboog aan de slag. Werk je met contrasterende kleuren op de trap en de wand, dan creëer je diepte. Denk aan een zwarte muur en witte traptreden. Een slijtvaste verf op basis van polyurethaan alkydhars is sterk aan te raden. Deze bestaat in zowel hoogglans als zijdeglans variant.

Laten doen of zelf aan de slag?

Wil je een matte verf op de trap? Kies dan twee-componentenvloercoating. Hierbij doet de verharder dienst als bescherming tegen slijtage. Ga je voor acrylverf, vergeet dan niet ter bescherming een transparante parketlak aan te brengen. Zie je het niet zitten om zelf met verf in de weer te gaan? Dat snappen we maar al te goed want het is een best precies werkje.

Wat kost een trap schilderen

Hoeveel je betaalt voor het laten schilderen van jouw trap hangt af van de grootte van het aantal treden, de breedte van de treden en of je open of gesloten traptreden hebt. Gemiddeld moet je rekenen op €15 - €20 per trede. Tip: vergeet ook niet de trapleuning mee te (laten) verven! Dit kost meestal tussen de €10 - €15 per meter.

Trap bekleden door specialist

De traptreden bekleden is een klus die je minder snel zelf oppakt. Waar de meeste mensen nog wel met een kwast overweg kunnen, wordt het op maat snijden van een mooie loper al wat lastiger. Hiervoor schakel je dan vaak ook een stofspecialist in. Die kan je meteen van een luxe afwerking voorzien, zoals het leggen van een ondertapijt en het gebruik van de juiste roedes.

Slijtvaste stof voor trapbekleding

Tip: kies altijd voor een zeer slijtvaste stof. Zo maak je een toekomstbestendige keuze. Een trap wordt immers bijzonder vaak belopen, waardoor je met een foute stofkeuze al snel vervagingen en slijtage zult krijgen. Zo kun je een loper laten leggen van tapijt, maar ook uit stugge materialen als sisal, jabo en wol. Lees ook onze blog ‘Zo geef je jouw trap een nieuw jasje met tapijt, tegels en valse treden’.

Gratis vrijblijvend advies

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Trap bekleden of schilderen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: