Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Vintage meubels

02 november 2017

Bij MrWoon zijn we erg fan van al het moois uit het verleden. Van oude kisten die dienen als salontafel, versleten vloerkleden tot antieke meubels. Maar hoe creëer of versterk je nu zelf die vintage look in huis?

Soms vind je een bijzonder antiek meubel. Op een vakantiemarkt of in een interieurwinkel. Of tik je in een concept store een nieuw houten woonaccessoire op de kop. Maar: je wilt het oude karakter wel wat versterken. Of het ‘nieuwe’ van zo’n modern meubelstuk er af halen. Hoe je dat doet vertellen we je in deze blog.

Houten meubels een vintage look geven

Een nieuw meubel oud doen lijken kun je versterken door beschadigingen aan te brengen. Dat voelt misschien wat onnatuurlijk. Maak het meubel geleefd door bijvoorbeeld met spijkers krassen te maken of met een hamer butsen aan te brengen. Hiermee kun je even helemaal losgaan!

Verven met matte krijtverf

Met name houten meubels kun je heel goed zelf bewerken (zonder al te veel moeite!). De eerste stap is het meubel opnieuw schilderen. Kies hiervoor een matte krijtverf of kalkverf. Dat kan een zachte pasteltint zijn maar ook diep marineblauw of mosgroen.

Inwrijven met kaarsvet, vaseline of boenwas

Voordat je de verf aanbrengt op het meubel, wrijf je de plekken waar je later slijtage wilt suggereren – zoals de randen en hoeken – in met kaarsvet, vaseline of boenwas. Hierdoor pakt de verf minder goed op die plekken, en schuur je dat later makkelijker op! Daarna breng je de verflaag aan.

Opschuren met de hand voor een brocant effect

Is de verf eenmaal goed opgedroogd, dan schuur het hout op met een stuk schuurpapier of een schuurmachine. Met name de randen en de hoeken bewerk je op deze manier, waardoor op die plaatsen het originele hout naar voren komt. Bepaal zelf hoe veel je wegschuurt: hoe langer je schuurt, hoe doorleefder het effect. Tip: schuur het gehele meubel licht op om het eindresultaat realistisch verweerd te maken. 

Gratis vrijblijvend advies

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Vintage meubels?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: