Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Een zwarte muur is een statement in huis

19 oktober 2017

Durf je het aan? Geen diep donkerblauw maar echt zwart op de wand? Doen hoor, want met zwarte verf of zwart behang maak je van je muur echt een statement. En: het is de ideale ondergrond voor kunst en designlampen aan de wand.

Waarom een zwarte muur in huis

In de regel is de opvatting dat zwarte muren een ruimte kleiner doen lijken. Ben je echter gezegend met ruime kamers in huis, dan maakt zwart op de muur een ruimte mysterieus en elegant tegelijk. Waar kleuren onderhevig zijn aan trends, is zwart altijd stijlvol. Heeft niet iedereen een zwarte broek, zwart jurkje of zwarte blouse in de kast hangen die het altijd goed doen?

Een zwarte muur: hoe doe je dat?

Om een zwarte muur mooi en strak afgewerkt te krijgen, is het aanbrengen van meerdere lagen (matte!) verf aan te raden. Laat het sowieso aan een specialist over, want een kleine misstap heeft met zwarte verf groots effect. Natuurlijk kun je ook voor een mooi zwart behang met print kiezen. Met witte raambekleding zoals witte gordijnen, een creme-kleurig plissé of off-white vouwgordijn creëer je een mooie balans met al dat donkere geweld op de muur.

Kies één muur uit

Het is sowieso aan te raden om slechts één wand zwart te verven of te behangen. Zo voorkom je dat de ruimte heel veel kleiner aan gaat voelen dan hij daadwerkelijk is. Vind je diepzwart toch too much? Marineblauw, cacaobruin of diep mosgroen geven ook zo’n chique uitstraling.

Kleurcombinaties met zwarte wand

Een zwarte wand is de ideale basis voor een kleurrijk kunstwerk, grote spiegels of een fotocollage in witte lijsten. Metaaltinten als goud, brons, koper en zilver spatten werkelijk waar van iedere zwarte wand en ogen tegelijkertijd heel sophisticated. Ook hout is een materiaal dat heel mooi combineert met een zwarte wand.

Lichtadvies voor een zwarte muur

Een donkere muur kan nogal zwaar aanvoelen. Heb je weinig lichtinval in de ruimte met een zwarte wand, werk dan met extra lichtbronnen. Zoals mooie spots die op de wand gericht zijn of opvallende designwandlampen!

Zwart op de muur te heftig?

Dan zijn zwarte interieuraccessoires een verfijndere oplossing, zonder in te leveren op het modisch gevoel in huis. Kijk hier eens voor tips rondom zwarte accessoires in de keuken. Of wat dacht je van zwarte raamdecoratie, zoals gordijnen of jaloezieën!

Interieuradvies van een specialist

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: