Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Dit is waarom je een industriële vloer in huis wilt

12 oktober 2017

Wat is een industriële vloer?

Officieel is een industriële vloer een vloer voor fabrieken, productiecentra of garages die vloeistofdicht moet zijn. Slijtvaste waterafstotende epoxy gietvloeren en coatings zijn daar in de praktijk goede toepassingen voor.

Industriële vloer in het interieur

In de interieurwereld zie je dit soort vloeren vooral terug in stoere giet- of betonvloeren. Maar ook grote stoere keramische tegels met betonlook en met een smalle voeg kan een industriële look aan het interieur geven! Deze stevige materialen zijn veelal kras- en slijtvast en gaan decennia lang mee.

Vloer in industriële woonstijl

De industriële woonstijl – waar zo’n stoere betonvloer of gietvloer heel goed in past – is gebaseerd op fabrieksgebouwen uit de 19e en 20e eeuw. Kenmerkend zijn het gebruik van stoere en ruwe materialen, neutraal kleurgebruik en het in het zicht laten van constructiedetails. Denk aan ruwe bakstenen muren, leidingen of buizen in het zicht of een stevige metalen kast.

Stoere vloer in huis

Bij industriële gietvloeren wordt er in verschillende lagen een vloeibare kunststof over een ondervloer gegoten. Deze naadloze, robuuste vloer hoeft niet gladgestreken te worden, maar vlakt zichzelf uit. Marmoleum, laminaat en vinyl hebben dezelfde look als gietvloeren, maar zijn lager geprijsd.

Voordeel van een industriële gietvloer

Het voordeel van een echte gietvloer is de kwaliteit: je zult niet zo snel beschadigingen als krassen of kleurvervagingen zien op een gietvloer. Vaak lijken betonvloeren op gietvloeren. Lees in deze blog meer over deze duurzame vloervariant.

Zachte materialen

Zo’n stoere basis als een betonnen of gietvloer vraagt om een warme aankleding. Van zachte gordijnen in twee lagen tot vloerkleden die op de gordijnstof aansluiten en heel veel kussens op een grote bank. Zo maak je van de industriële vloer de basis voor een warm thuisgevoel.

Meer vloeradvies nodig?

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Industriële vloer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: