Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Hoe decoreer je de vensterbank? 10 tips!

05 oktober 2017

1. Sfeervolle lichtbron met kaarsen

Niets fijner dan romantische kaarsen aan in huis. Combineer dinerkaarsen, waxinehouders, windlichten en stompkaarsen op de vensterbank. Houd voldoende afstand van de gordijnen!

2. Ideale plek voor een designlamp

Vind je veel kaarsen in de vensterbank toch een te groot risico? Zet er dan een mooie designlamp neer! Ook dan heb je een sfeervolle lichtbron in de avonduren en is de lege vensterbank ook direct opgeleukt.

3. Decoreer met een grote vaas (met herfstbladeren)

Maak van een XL-vaas met langstelige veldbloemen een showstopper in de vensterbank. In de herfst kun je ook mooie takken met gedroogde bladeren uit het bos meenemen.

4. Haal kleur in huis

Door je vensterbank van een stunning trendkleur te voorzien. Een witte vensterbank is ten slotte ook maar saai! Dit is dé must-have kleur van 2017.

5. Maak je eigen kunstwerk

Een prachtig beeldhouwwerk, een houten creatie of een bronzen beeld: de vensterbank is de perfecte ondersteuning voor ieder kunstwerk. Het raamkozijn is de omlijsting!

6. Haal buiten naar binnen

Door de gehele vensterbank vol te zetten met planten en bloemen in sfeervolle terracotta potten. Een speels groepje vetplanten staat stijlvol en heeft weinig onderhoud nodig.

7. Geef ruimte aan accessoires

Fan van vetplanten, bloemen, kunst én kleur? Dan kun je tip 3, 4, 5 en 6 ook heel goed samenbrengen op de vensterbank. Tip: ga niet overboard met een scala aan prullaria, maar kies (en wissel!) enkele focus items in één kleur.

8. Speel met lichtjes

Een vaas met kleine lichtjes op batterij of een streng met lampjes in je vensterbank geeft al snel veel sfeer in huis. Met lichtjes is je vensterbank klaar voor de feestdagen.

9. Kies voor kleur uit de natuur

Vazen of potten met de mooiste bloemen en takken uit je eigen tuin of natuur om de hoek zijn voor iedereen voor handen. Denk ook eens aan mooie hulsttakken. De rode bessen geven zeker aan het eind van het jaar een mooie sfeer in huis.

10. Bollen in de vensterbank

Plant eens een paar bakken vol met bollen. Blauwe druifjes, hyacinten, amaryllis staan prachtig, geven kleur en geur in ieders vensterbank!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over vensterbank decoreren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: