Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Gekleurd glas in huis: dit zijn 5 originele toepassingen

28 september 2017

Het is bijna een lot uit de loterij: originele deuren met glas in lood, of zo’n klein schattig raampje boven de voordeur. Ben je nou niet gezegend met authentiek glas-in-lood ramen, wees niet getreurd.

Vijf toepassingen voor gekleurd glas in huis

MrWoon tipt manieren hoe je gekleurd glas op een elegante, originele én moderne manier kunt integreren in huis.

1. Scheidingswand van gekleurd glas

Die kun je in het midden van een kamer laten zetten om bijvoorbeeld een studie- of zithoek te creëren. Dan dient het gekleurde glas echt als scheidingswand. Een thuiskantoor was nog nooit zo trendy, zoals je in het roze voorbeeld hiernaast al signaleert.

2. Achterwand van gekleurd glas

Maar ook in de keuken kun je een zogenoemde achterwand van helder glas achter het fornuis laten plaatsen. Die achterwanden bestaan zowel in een matte als glansvariant en komen in allerlei RAL-kleuren! Je kunt deze platen van gekleurd glas ook heel goed in de badkamer of het toilet verwerken.

3. Deur van gekleurd glas

Is jouw huis al voorzien van mooie schuifdeuren? Die vormen dan de ideale basis om gekleurd glas in te laten zetten. Ook origineel: een douchedeur of douchecabine van gekleurd glas! Combineer verschillende kleuren, creëer een grafisch patroon zoals in het voorbeeld hiernaast of kies voor een stijlvolle effen variant.

4. Interieuraccessoires van gekleurd glas

Accessoires van gekleurd glas zijn dé manier om deze trend snel en eenvoudig in je interieur op te nemen. Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over grote vazen. Denk bijvoorbeeld aan grote windlichten van gekleurd glas, decoratieve fruitschalen, mediterrane hanglampen of handgeblazen gekleurde wijnglazen.

5. Meubels van gekleurd glas

Een glazen salontafel is een veel gezien meubel. Maar heb je wel eens aan glazen stoelen of een nachtkastje van gekleurd glas gedacht? Zelfs een trap kan uit gekleurd glas gebouwd worden! Het enige nadeel van meubels van gekleurd glas is de schoonmaakgevoeligheid. Maar dat nemen we vanwege de looks graag voor lief! 

Meer advies nodig?

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over gekleurd glas?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: