Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Dit is waarom je voor kamerhoge gordijnen moet kiezen

20 september 2017

Kamerhoge of kamerbrede gordijnen

Wat is het verschil? Bij kamerhoge gordijnen worden er geen banen aan elkaar genaaid: het gordijn bestaat uit één stuk stof. Hierdoor zie je ook geen naden in de gordijnen. Bij kamerbrede gordijnen is de stofbreedte beperkt. Daarom heb je meerdere verticale banen nodig om een oppervlakte te bedekken. Het resultaat: een verticale naad op de plek waar de gordijnbanen aan elkaar zijn bevestigd.

Waarom kamerhoge gordijnen 

Bij kamerhoge gordijnen bestaat het gordijn dus uit één stuk stof: er hoeven immers geen banen aan elkaar te worden gestikt. Dit zorgt er voor dat de gordijnen over de gehele linie mooier vallen. Maar misschien nog wel belangrijker: er is geen patroonverlies.

Naadloze in-betweens

Met name bij gordijnen, in-betweens of vitrage met een dessin wil je naden voorkomen. Omdat er een grote kans bestaat dat die extra opvallen door een verschil in patroon. Maar: ook bij effen overgordijnen krijg je een strakker, gelijkmatig geplooid resultaat als je voor een kamerhoge stof kiest.

Wist je dat...

Kamerhoge gordijnstof tegenwoordig niet enkel in transparante of semi-transparante variant beschikbaar zijn? Ook verduisterende (vouw)gordijnen kun je heel goed zonder naden bestellen. Let wel op dat kamerhoge gordijnen een hoogtemaximum kent. Al kun je met de meeste kamerhoge stoffen reguliere ramen zeker bedekken. Kamerhoge stoffen zijn namelijk meestal meer dan 3 meter breed (wat je dus in de hoogte gebruikt)! 

Prijskaartje van kamerhoge gordijnen

Soms lijkt het alsof kamerhoge gordijnstof duurder is per meter dan kamerbrede stof. Maar niets is minder waar. De totaalprijs is natuurlijk afhankelijk van het raamformaat, maar in de regel heb je minder stof nodig dan bij breedtestoffen! Dit is omdat er geen banen aan elkaar gestikt hoeven te worden, waardoor je zowel in arbeidsloon als benodigde stof kosten bespaart. 

Voor welk raam hang je een kamerhoog gordijn

Heb je een mooie brede pui met uitzicht op de tuin? Of wil je naast het raamkozijn ook een stukje muur tussen twee raampartijen bedekken met één gordijn. Dan is een kamerhoog gordijn dé oplossing. Ook voor mooie brede, naadloze vouwgordijnen is een kamerhoge gordijnstof de beste optie. Want de lengte en dus de mogelijkheden van een kamerhoge stof is eindeloos! 

Meer advies nodig?

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie, bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over kamerhoge gordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: