Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

3 tips: zo combineer je meerdere mooie vloerkleden

24 augustus 2017

Vloerkleden zorgen voor isolatie en een goede akoestiek, maar zijn daarnaast vooral een mooie aankleding van de ruimte. En waarom zou je je beperken tot één kleed? Combineer juist verschillende vloerkleden voor speelsheid in je interieur.

Drie aandachtspunten bij het overlappen van vloerkleden

Om het geheel mooi op elkaar aan te laten sluiten, en het eindresultaat allesbehalve een rommeltje te laten worden, geven we je de volgende drie aandachtspunten aan je mee: 1.

1. Kleurcontrast

Het unieke karakter van elk van de vloerkleden versterk je als er een contrast in kleur in de vloerkleden zit. Combineer bijvoorbeeld een strak, effen vloerkleed in natuurtinten met een vintage Perzisch tapijt met traditionele print. Combineer je meer dan twee vloerkleden, zorg er dan wel voor dat je niet overboard gaat en kies dan een kleurpalet voor de kleden.

2. Samenspel van structuren

Contrast kun je natuurlijk opzoeken in kleur, maar ook verschillende structuren kun je goed combineren. Leg als basis een laagpolig tapijt neer, met deels daar overheen een hoogpolige variant. Ook mooi: het samenspel van vloerkleden in verschillende materialen, zoals zacht wol en stevig jute. Let wederom op: combineer je meer dan twee vloerkleden, beperk je dan ook tot twee structuren voor een strak geheel.

3. Andere afmetingen

Kleine en grootse vloerkleden kun je heel goed bij of over elkaar leggen. Je kunt het zo gek niet bedenken en laat je vooral niet belemmeren door een limiet in aantal kleden. Zo creëer je een mooie patchwork en vlakkenspel op de vloer, waardoor je geen vloerbedekking meer nodig hebt! Uiteraard let je bij meer dan twee kleden wel weer op het kleuren- en structurenpalet.

Meer weten?

Lees dan ook onze andere blogs over vloerkleden:

Zo vind jij het perfecte vloerkleed
* Een karpet brengt extra warmte en luxe in huis 
Vervaagd en vernieuwend: vintage shades op de vloer
* Een vloerkleed als eiland 

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak! Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie? Bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Vloerkleden?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: