Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Pretty plissé: dit zijn 3 grote voordelen van plissé gordijnen

19 juni 2017

Ze zijn (nog) niet zo bekend als andere raamdecoratie, zoals in-betweens of overgordijnen. Maar daar moet verandering in komen. De drie grote voordelen van plissé gordijnen.

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen, dan kies je al snel voor een bekende variant. Zoals overgordijnen of jaloezieën. Jammer, vindt MrWoon. Want plissé gordijnen kennen talloze voordelen. We noemen er drie in deze blog. Eerst even je geheugen opfrissen? Lees hier wat een plissé exact is en hoe het werkt.

1. Plissé gordijnen filteren zonlicht op ieder moment van de dag

De meest bekende variant van een plissé gordijn is een zogenaamd vrijhangend top-down-bottom-up systeem. Heel simpel uitgelegd betekent dit dat je de gordijnstof zowel aan de bovenkant als de onderkant omhoog en omlaag kunt verstellen. Handig, want hiermee kun je heel goed op ieder moment van de dag de lichtinval filteren. Staat de zon laag of hoog, dan pas je daar dus heel makkelijk de plissé op aan.

Tip: Denk bij het aanschaffen van een plissé goed na welke stof je uitkiest. Ga je voor een semi-transparantere variant, waardoor er nog wel mooi diffuus licht binnenkomt – of moet een ruimte ook totaal verduisterd kunnen worden?

2. Plissé gordijnen passen op uitdagende ramen

Nog een voordeel van plissé gordijnen: ze kunnen niet alleen om rechttoe-rechtaan ramen, maar ook meer uitdagende ramen kunnen worden voorzien van een plissé. Denk dan aan draaikiepramen, lichtkoepels, lichtstraten en serredaken. En zelfs hele hoge ramen! Kies dan wel voor een draadloze elektrische bediening voor het meeste comfort.

Tip: Laat een specialist de plissé goed op maat maken. Zo voorkom je dat er toch onverwachte lichtkieren tevoorschijn komen, zodra de plissé in zijn geheel is ‘uitgetrokken’. Goed meten is weten!

3. Met plissé gordijnen bespaar je energiekosten

Door te investeren in goede raamdecoratie, bespaar je uiteindelijk op energiekosten. Want: ook plissé gordijnen isoleren. Kies je voor een tweelaagse plissé (de zogenaamde Duette® Shades) dan zorgen de plooien in de twee lagen stof voor een honingraatstructuur. De lichtkamers die daarbij ontstaan zorgen nog eens voor éxtra isolatie. Dus

Tip: Ook bij ramen waar niet direct privacy geboden dient te worden (een studeerkamer of ramen aan de achterkant van het huis) is het vanwege de isolerende werking aan te raden plissé gordijnen te bevestigen. Niet in de laatste plaats omdat het de ruimte zo mooi decoreert.

Weten of plissé gordijnen ook bij jouw interieur passen? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie? Bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over plissé gordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: