Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Kinderen in huis? Woontips voor een veilig interieur

11 mei 2017

Breidt jouw huishouden zich binnenkort uit met de komst van een kleintje? Of heb je vaak neefjes, nichtjes of kleinkinderen over de vloer? Dan zorgen deze woontips voor een kindvriendelijk interieur.

Een veilig huis voor kinderen creëer je niet enkel door chemische schoonmaakmiddelen hoog in een keukenkast te plaatsen. Er zijn veel meer simpele oplossingen om een huis kindvriendelijk te maken. Wel zo’n prettig idee als je geregeld kleine gasten verwelkomt.

Kindvriendelijke raamdecoratie

Meestal kan een baby zich met 5-6 maanden omrollen. Vanaf dan is het ook noodzaak kleine aanpassingen te doen aan je huis. Want rollen wordt zitten, kruipen, staan en lopen! Raamdecoratie kan vanaf dat moment gevaren met zich meebrengen. Zo kunnen kinderen verstrikt raken in de koorden van bijvoorbeeld lamellen. 

  • Hang deze koorden hoog weg, zodat kinderen er niet bij kunnen. Door bijvoorbeeld een haakje aan het kozijn te maken waar je deze koorden aan kunt opknopen. 
  • Een veermechanisme of elektrische bediening is ook een oplossing.

Een veilige badkamer voor kinderen

In bad gaan is voor veel kinderen een groot feest! Ook in de badkamer zijn er praktische toepassingen die deze ruimte in huis een stukje veiliger maken. 

  • De begrenzer van een thermostaatkraan zorgt er bijvoorbeeld voor dat het water nooit warmer kan worden dan 38 graden. Zo verklein je de kans op brandwonden. 
  • Een badkraambeschermer zorgt ervoor dat – als je kind uitglijdt – dezelfde kraan geen ernstige verwondingen toe brengt.

Slimme oplossingen voor de woonkamer

De woonkamer is bijna een bron voor ongelukken, als de ruimte bekijkt vanuit de ogen van een kind. Een paar praktische verbeterpunten:

Stopcontactbeveiligers zijn een hele makkelijke oplossing om kindervingertjes de toegang te ontzeggen tot een stopcontact.

  • Scherpe hoeken van een tafel of tv-meubel verzacht je met zogenaamde beschermhoekjes van zacht kunststof. 
  • En hoe mooi ook: planten kun je beter niet op de vensterbank of tafel plaatsen, want grijpgrage kinderhandjes kunnen er zo bij! 
  • Een raambeveiliger voorkomt dat een raam verder dan 10 centimeter open kan. Genoeg voor frisse lucht en veilig voor een kind.

Handige app voor een veilig huis

Met de Veilig Groot Worden-app kun je per ruimte in huis checken wat je kunt doen om deze veiliger te maken voor kinderen. Download de app hier. Ook MrWoon helpt je graag en biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies op maat. Maak hieronder direct een afspraak!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over kindvriendelijk interieur?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: