Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

6 simpele tips voor een Scandinavische touch aan je interieur

27 april 2017

Scandinavische landen blijven ons blij maken met hun cleane interieurontwerpen. MrWoon tipt 5 manieren om jouw huis een Scandinavische touch te geven!

Tja, we hebben er vaker over geschreven: interieurinspiratie doen we graag op in het hoge noorden. Met deze 6 tips voor een Scandinavisch interieur kun je zo aan de slag.

1. Minimalisme en simplisme

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door strakke lijnen. Geen poeha, geen franjes, geen drukke prints, geen gekkigheid. Hier geldt de regel: functie gaat voor alles. Ben je op zoek naar nieuwe meubels, ga dan voor eenvoud.

2. Neutrale tinten

Aan de basis van een Scandinavisch interieur staan neutrale tinten. Dat hoeft geen ziekenhuiswit te zijn, maar bombastische kleurenpaletten zie je niet terug in deze stijl. Wit is de basis. Wel dol op een kleurtje? Kies dan voor een rustige, lichte pastel of grijstint. Ook dat straalt kalmte uit!

3. Haal hout in huis

In Noord-Europa is de natuur overweldigend! Dus waarom laten we dat niet terugkomen in ons huis? Witte houten vloeren zijn een mooie mix van die kalme basistinten en inspiratie uit de natuur. Een fijn accessoire daarbij is het gebruik van veel kamerplanten – in iedere ruimte van het huis.

4. Lekker licht

In Scandinavië kennen ze minder zonuren dan in ons land. De oplossing: veel en grote ramen om zo lang en zo veel als mogelijk van het beetje licht te genieten. Voor de ramen hang je inbetweens voor privacy, wederom in lichte tinten!

5. Zoek het zachte

Kleden op de vloer in de woonkamer, een zacht schapenvel in de slaapkamer of vilten accessoires. De cleane, natuurlijke basis geven we warmte en zachtheid mee met accessoires in zachte materialen.

6. Ga voor grafisch

Geeft al die beheerste inrichting toch een wat sober gevoel? De zachte en natuurlijke accessoires mogen – ander dan grote meubels als tafels en banken – wél uitgerust zijn met een dessin. Het liefst wel een strakke print, zoals blokken, ruiten of scherpe lijnen.

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over scandinavisch interieur?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: