Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Perfect plissé: waarom witte plisségordijnen passen in ieder interieur

18 april 2017

Wil je plisségordijnen in huis, dan heb je heel veel kleurkeuze. We maken het je makkelijk en vertellen over de voordelen van witte plisségordijnen.

Waarom plissés?

Met het top-down-bottom-up systeem van een plissé bepaal je makkelijk de mate van privacy in de ruimte. Ook kun je lichtinval stellen, naargelang de kamer of situatie in huis. Wil je rustig een boek lezen, maar geen direct zonlicht in het gezicht? Fris je je op in de badkamer, maar wil je geen onbekende ogen toegang geven? Plisségordijnen zijn makkelijk te stellen, laten prachtig diffuus licht door en passen door hun veelzijdige karakter in iedere woonstijl. En wist je dat je een plissé ook heel goed op een kiepraam kan monteren? Echt een alleskunner dus.

Hoe werkt een plissé

Plisségordijnen vouwen zichzelf op bij het openen. Er zijn drie verschillende manieren om plissés op maat op te hangen: op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond. Daarnaast bestaan er verschillende plissé varianten:

1. De onderlat van een plissé beweeg eenvoudig naar boven, maar ook de bovenlat van de plissé naar beneden. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel stof er voor de ramen hangt. En dus hoeveel privacy en licht je in de ruimte toe wil laten. Dit heet een vrijhangend plisségordijn.

2. Met een dag/nacht plisségordijn schuiven twee stoffen over elkaar heen. Hierdoor heb je altijd volledige privacy en weer enkel op bepaalde momenten het licht compleet door de black-out stof over de transparante te schuiven.

3. Met een standaard uitvoering schuif je enkel de gordijnstof top-down van boven naar beneden. Hierbij kun je dus niet de gordijnstof in het midden van het raam verstellen, zoals dat wel kan bij een vrijhangend top-down-bottom-up systeem.

Waarom witte plisségordijnen?

Witte gordijnstof is – mits niet gevoerd met black-out stof – licht doorlatend. Dat zorgt voor een rustig, diffuus licht in de ruimte. En hoe meer licht je toe laat in huis, hoe ruimtelijker het gevoel. Witte plissés zorgen voor een serene rust. Daarnaast zorgen plisségordijnen voor minder warmteverlies en hebben ze dus een isolerende werking. Speciale coatings zorgen voor een goede warmte werende werking in de zomer.

Ideale canvas voor overgordijnen

Wit past zowel in een klassiek als modern interieur en vormt het ideale basic canvas voor knallende overgordijnen met een dessin. Wil je de voordelen van witte gordijnen, maar geen kil spierwit voor de ramen? Kleuren als ecru en ivoor zijn dan je opties.

Wil je weten hoe witte plisségordijnen in jouw huis gemonteerd kunnen worden? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

Benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie? Bezoek dan ook MrWoon-raamdecoratie.nl

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over plisségordijnen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: