Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Doorleefde houten vloer: echt of niet?

13 april 2017

Glas-in-lood ramen, ornamenten op het plafond en een doorleefde houten vloer: ben jij ook zo gek op huizen met een verleden? Of je nu een huis uit de 18de eeuw of een frisse nieuwbouwwoning hebt gekocht: een doorleefde vloer past op veel manieren in ieder interieur. Ga je voor oud of nieuw?

Er zijn verschillende manieren om een houten vloer op te nemen in jouw nieuwe huis. We sommen een aantal opties voor je op:

1. Bestaande houten vloer renoveren

Kleine krassen of beschadigingen laten zien dat er geleefd wordt in een huis. Maar een vloer die al tientallen jaren in gebruik is, kan wel een onderhoudsbeurt gebruiken. Laat hem goed schuren en in de olie zetten, en hij lijkt weer als nieuw!

Zo behoud je die mooie doorleefde look en kan de houten vloer ook weer een aantal jaar mee. Bekijk hier ook verschillende vormen hoogstaande raamdecoratie die mooi aansluiten bij jouw antieke vloer. Van houten jaloezie tot meer dan 1250 varianten vouwgordijnen.

2. Nieuwe houten vloer laten leggen

Er zijn veel prachtige houtsoorten verkrijgbaar die niet alleen lief zijn voor het oog, maar ook voor de natuur. Let er bij aanschaf van een nieuwe houten vloer altijd op dat het hout het FSC-keurmerk draagt. Houtsoorten waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld Amerikaans en Europees eiken, berken-, noten- en kersenhout, Aziatische teakhout en Afrikaans hout zoals Afzelia.

Nieuwe houten planken kun je vooraf laten bewerken, zodat het ‘nieuwe’ daar een beetje van af gaat. Denk dan aan een verniswas, een was van krijtverf, fijn bezagen en het trommelen en schrapen van vloerdelen. Eikenhoutenplanken kun je laten roken, zodat de nerven mooi zichtbaar worden.

Zo creëer je meer diepte, karakter en leven in de nieuwe houten vloer. En wist je dat een houten vloer ook heel goed in de badkamer gelegd kan worden? Lees hier onze 5 tips voor een houten badkamervloer.

3. Nieuwe kunststofvloer met houtlook laten leggen

PVC- en laminaatvloeren met een houtlook zijn tegenwoordig niet meer van écht te onderscheiden. Daarnaast zijn deze zeer duurzaam, doordat ze weinig onderhoud nodig hebben en lang meegaan.

Extra klassiek maak je ze door een visgraatmotief te laten leggen. Dit design is absoluut niet voorbehouden aan oude huizen! Visgraatvloeren waren zeer populair in de Gouden Eeuw, maar ook een nieuwe PVC- of laminaatvloer kun je in een fraai visgraatmotief laten leggen. Zo combineer je nieuwe materialen met de hoogstaande uitstraling van vroeger.

Wist je dat een gladde vloer van PVC of laminaat ook dé vloer is voor huisbewoners met een huisstofmijtallergie? Lees in deze blog alles over de verschillen tussen PVC en laminaat.

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: MrWoon Copyright

Gratis afspraak over doorleefde houten vloeren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: