Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Deze vloervarianten voorkomen allergieklachten

16 maart 2017

Last van verkoudheid, het hele jaar door? Vaak jeukende ogen of ’s nachts moeite met ademhalen? Grote kans dat je last hebt van een huisstofmijtallergie. MrWoon tipt vloervarianten die de vervelende klachten kunnen verminderen.

De huisstofmijt huist in ieder huis, maar niet iedereen is er allergisch voor. Dit kleine spinachtige beestje huist in warme plekken als beddengoed, tapijt en meubels en is met het blote oog niet te zien. Allergie voor de huisstofmijt heeft overigens niets te maken met grondig schoonmaken. Stofzuigen helpt om stof te verwijderen, maar huisstofmijten zelf houden zich zelfs bij laagpolig tapijt vast aan textiel. Gladde vloeroppervlakken zijn dus the way to go.

Ga voor gladde vloeren

Zo adviseert ook het Longfonds om vloerbedekking van textiel te vervangen door gladde oppervlakken. Hier kan de huisstofmijt zich immers niet aan vastklampen. Hoe fijn en comfortabel een tapijt of vloerkleed dus ook is; een vloer van glad, afwasbaar materiaal zoals beton of parket zal wel degelijk verschil maken in leefcomfort. En uiteindelijk is dat wat een huis een thuis maakt: je moet je er te allen tijde goed in voelen.

Stoer beton of romantisch hout

Het is nogal een werk: een vloer laten vervangen. Maar gezondheid gaat boven alles, en een gladde vloervariant helpt ook bij andere allergievormen. Gelukkig heeft een beton qua stijl oneindige mogelijkheden en ben je niet aan donkergrijs gebonden. Eerder schreven we al deze blog, waarin je leest hoe je deze stoere structuur van beton heel stijlvol in je huis op kunt nemen. Ga je liever voor de warme sfeer van hout? Een geometrische parketvloer geeft een spannende twist aan iedere ruimte.

Gladde vloer kil?

Het nadeel dat wel eens wordt genoemd van een gladde vloer, is de kilheid. Vloerverwarming neemt de kou uit een gladde vloer letterlijk weg. Goed nieuws: tegenwoordig kan vloerverwarming ook heel goed onder een houten vloer. Tevens kan een gladde vloer voor een holle akoestiek zorgen. Gordijnen kleden een ruimte dan letterlijk aan, waardoor je dat effect tegen gaat.

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Gratis interieuradvies? Maak een afspraak!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: