Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Vloer met attitude? Ga voor de vissengraat-stijl!

30 november 2016

Een kleurrijk schilderij of een bijzonder meubel kunnen de eyecatchers zijn in jouw interieur. Maar met een indrukwekkende vloer heb je altijd een bijzondere basis in huis. Een visgraatvloer is wat ons betreft een lust voor het oog.

Waarom een visgraatvloer

Een houten visgraatvloer is uniek. Waarom? Niet één boom en dus ook niet één houten vloerplank is hetzelfde. Meestal wordt het mooie eikenhout gebruikt voor deze vloervariant. Ook geeft een houten visgraatvloer met zijn klassieke motief een natuurlijke en chique sfeer aan de kamer, dat overigens zeer populair was in Amsterdamse herenhuizen in de Gouden Eeuw. Het is letterlijk dus een bijzondere en luxe basis voor de rest van jouw interieur. Met een bies omlijst je de visgraatvloer, die je afwerkt met een hardwaxolie of lak, waardoor hij ook nog eens eenvoudig is schoon te houden.

Varianten visgraatvloer

Je ziet het patroon geregeld terug in historische panden: de visgraatvloer is een elegant patroon voor een houten vloer. Maar wie zijn houten vloer een modernere touch wil geven, kan ook voor een variant op de klassieke visgraat gaan. Door bijvoorbeeld extra large, zeer brede, korte of hele smalle houten planken te gebruiken. Een stoer blokpatroon of Hongaarse punt motief brengt ook variatie aan. Of wat dacht je van een lichte witte vloer of juist een zwarte vloer in visgraatmotief? Lees hier meer over bijzondere patronen en motieven.

Voordelen van een houten visgraatvloer

Naast een lust voor het oog, brengt een houten vloer in visgraat motief meer voordelen met zich mee. Zo kent een massief houten vloer een isolerende werking, is het goed te combineren met vloerverwarming en is een houten vloer duurzaam, mits je kiest voor houtsoorten met een FSC-keurmerk. Een houten vloer hoeft namelijk minder vaak vervangen te worden dan bijvoorbeeld een vloer met vloerbedekking, omdat het minder snel slijt en kleine beschadigingen eenvoudig verholpen kunnen worden.

Wil je weten wat een visgraatvloer voor jouw interieur kan doen? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Vissengraat- stijl vloer?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: