Gordijnen in de kleur van de wand, een goed idee?

24 oktober 2016

Eclectisch of rust en eenheid: wat is jouw interieurstijl? De kleur van gordijnen en muren moeten in ieder geval een mooi samenspel zijn. Dat die ook heel goed in dezelfde kleurnuances samengaan, laten we je zien.

Kies zorgvuldig je kleurenpallet

Je ziet niet vaak dat gordijnen – of andere vormen van raambekleding – exact dezelfde kleur hebben als de muren. Vaker zie je net een nuanceverschil of bijvoorbeeld een patroon in de gordijnstof, waardoor het geheel wat speelser wordt. Wel is het aan te raden de kleuren op de wand en de gordijnen goed op elkaar aan te laten sluiten. Hoe je dat doet met behulp van een kleurencirkel, dat lees je hier.

Okergele gordijnen én okergeel op de muur

Stel je voor, jouw favoriete kleur is okergeel – of vervang dit voor iedere andere kleurstaal. Dan kun je grote elementen, zoals een grote luxe bank en kamerhoge gordijnen, in deze kleurstelling in je interieur plaatsen. De wanden geef je een contrasterende kleur voor een eclectische mix. Ga je voor rust en eenheid? Kijk dan of een pasteltint geel of juist een diepere tint geel iets voor je is.

Gordijnen en wanden in harmonie

Harmonieuze kleuren liggen naast elkaar op de kleurencirkel en gaan ook goed samen. Kijk maar eens naar de okergele gordijnen tegen de frisse, bijna groene wand. Ook heel mooi: dezelfde kleur als de gordijnen op de muur, maar dan met gebruik van kalkverf. Wil je het geheel iets meer opbreken? Kies dan voor een in-between of rolgordijn erbij, waarbij je met een spannende print of knalkleur toch contrast aanbrengt.

Weten hoe je jouw interieur een kleurupdate geeft? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Gratis afspraak over Gordijnen in de kleur van de wand ??


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: