3 manieren om gordijnen op te hangen aan de wand

21 september 2016

3 manieren om gordijnen op te hangen aan de wand
Gordijnen bevestigen aan de wand kan op allerlei manieren. MrWoon laat je zien welke verschillende methodes er zijn – en welk effect je hiermee creëert.

1. Voor het raam

Gordijnen zorgen ervoor dat nieuwsgierige blikken buiten blijven en een beperkte lichtinval. Maar bovenal zorgen ze voor een knusse sfeer in de kamer. Gordijnen worden meestal aan de muur bevestigd op de breedte van het raam zelf. Het gebruik van een gordijnroede- of rails is hierbij een populaire variant. Door middel van ringen of lussen hang je de stof aan de ‘stok’. Met runners, die je aan de gordijnstof vastmaakt, hang je gordijnen aan een rails. Je kunt hiermee ook heel mooi bandplooien aanbrengen in de gordijnstof, wat voor een speels effect zorgt.

2. Tussen de wanden

Plaats je gordijnen over de gehele breedte van de muur, dan bevestig je hoekbeugels of zijsteunen van de gordijnroede op de muren haaks op het raam. Deze manier, en ook variant 1 hierboven, heet ‘op de dag hangen’. ‘In de dag hangen’ betekent dat je de gordijnen in het kozijn zelf plaatst. Hang je de gordijnen over de hele breedte van de kamer, valt de gordijnstof een stuk over de muren heen en ‘verlies’ je dus een beetje wandruimte. Heb je ramen over de gehele breedte, dan is dit een mooie en efficiënte bevestigingsmethode.

3. Tegen het plafond

Ook kun je er voor kiezen om de gordijnrails tegen het plafond aan te bevestigen. Is de afstand tussen de bovenkant van het raam en het plafond minder dan 5 centimeter, dan is dit de beste optie. Het mooie van deze bevestigingsmethode is, is dat je van letterlijk van top tot teen gordijnstof ophangt. Hiermee versterk je optisch de hoogte van de ruimte. En: in gesloten stand vindt geen enkel streepje licht zijn weg naar het interieur.

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over 3 manieren om gordijnen op te hangen?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: