Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Welke raambekleding past in een vintage interieur

25 juli 2016

Een tendens die al jaren doorzet is het gebruik van vintage meubelen en woonaccessoires in het interieur. Van een retro bank tot een roestig bureau uit de jaren 50: wat ooit als ouderwets werd gezien, is nu design. Welke raambekleding past bij deze populaire woonstijl?

Retro vs. Vintage

Hoewel qua uitstraling gelijken, is er een groot verschil tussen retro en vintage en dat is dat vintage meubelen en woonaccessoires echt oud zijn en retro oud lijkt. Retro meubelen komen in de regel gewoon uit de fabriek maar doen qua motieven en kleurgebruik denken aan vroeger, terwijl vintage meubelen letterlijk van grootmoeders zolder, een Frans marktje of een antiekzaak komen.

Woonstijlen combineren

Een retro hoekbank met daarnaast een fraaie ouderwetse opbergkist als bijzettafeltje, of een antieke eettafel waar boven een retro style lamp hangt. Je zult zien dat juist het combineren van verschillende woonstijlen een unieke stijl oplevert. Een aandachtspunt hierbij is wel dat je moet waken voor een rommelig effect. Kies een paar key items, zoals een bank met ronde vormen, roestig oude bureau of grote metalen kast, die de ruimte een vintage gevoel geven, zonder het een bonte verzameling van kleuren en stijlen te maken. Pas hier ook je raamdecoratie op aan.

Vintage raamdecoratie

Gordijnen, rolgordijnen en in-betweens kunnen de vintage uitstraling versterken als je de juiste kleuren weet te vinden. Vouwgordijnen passen meer bij een landelijke woonstijl. Uiteraard hang je hier geen oude versleten stoffen op, maar kies je hier moderne en hoogwaardige materialen voor uit. Het is aan te raden de raamdecoratie in een bijpassende tint van een van de key items te laten maken: zo voorkom je chaos en creëer je één geheel.

Kleuren vintage raamdecoratie

Er wordt nog wel eens gedacht dat in een vintage interieur enkel kille kleuren in combinatie met koude materialen zoals hout of metaal gebruikt worden. Niets is minder waar. In principe kun je voor je raambekleding iedere kleur kiezen, al is het aan te raden om voor de zogenaamde uni-kleuren te gaan. Dit houdt in dat de stoffen geen motieven en werkjes bevatten en dus effen zijn.

Zo zorg je voor een mooie basis en gaat de aandacht uit naar unieke woonaccessoires. Stoere uni-kleuren als donkerblauw, legergroen, maar ook zwart of beige zijn veel geziene tinten in vintage interieurs. Maar voel je vrij om hier zelf creatief mee aan de slag te gaan. Felle kleuren zoals knaloranje gordijnen nemen je direct terug naar de seventies!

Zou je hierbij wat hulp kunnen gebruiken? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde MrWoon interieuradviseur.

Op zoek naar wooninspiratie, overweeg je een interieur make-over, maar je weet nog niet hoe precies, vraag dan ons GRATIS MrWoon Inspiratiemagazine aan. Je krijgt dan al gauw de smaak te pakken en ziet combinaties van raamdecoraties in allerlei soorten en kleuren met wanden, vloeren en leuke accessoires.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Raambekleding bij vintage interieur?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: