Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Tips voor industrieel interieur

21 maart 2016

Een betonnen vloer, grove bakstenen muur, veel onafgewerkte details. Een industriële inrichting geeft een ruimte een rauw randje. Door het toevoegen van de juiste kleuraccenten, mooie stoffen en vintage accessoires, geef je een industrieel interieur een zachtere uitstraling.

Industriële kleuren

Een stoere inrichting kent in de basis vooral veel zwart-, wit- en grijstinten. Een mooie accentkleur in een dergelijk industriële inrichting is cognac. Wat dacht je van een cognackleurige, leren sofa, stoel of poef? Ook houttinten die dicht bij cognac liggen, geven een prachtige afwerking. Bijvoorbeeld houten lamppoten of een houten bijzettafeltje. Is een betonvloer je iets te heftig? Een donker houten vloer past dan ook goed in deze stijl.

Stoffen in een industrieel interieur

Zachtheid in een grote ruimte zoals de woonkamer breng je aan met mooie stoffen in diepe kleuren, bijvoorbeeld in je raamdecoratie of kussens op de bank. Kleuren als diep donkerblauw, legergroen of donkerpaars geven subtiel kleur aan de ruimte zonder af te doen aan de stoere stijl. Voor frisheid wissel je donkere kleuren af met beige of een andere lichte tint. Bijvoorbeeld op de muur, in de kozijnen of als detail in de raamdecoratie. Kies voor gordijnen met een verticaal gestreept patroon voor het optisch creëren van extra hoogte. Wil je kunnen afwisselen qua sfeer? Probeer dan eens verschillende in-betweens in deze kleurvarianten met elkaar te mixen. Overdag sluit je de lichter getinte in-betweens tegen inkijk, ’s avonds hang je daar de donkere variant overheen om de ruimte nog meer af te sluiten. Je kunt, afhankelijk van de ruimte en gewenste lichtinval, in-betweens natuurlijk ook goed combineren met een rolgordijn of gordijnen in een black-out stof.

Vintage accessoires

Een loft met betonnen vloer, een oud fabriekspand: een industriële inrichting is de perfecte basis voor vintage accenten. Deze versterken enerzijds de stoere stijl (denk aan een oude, ijzeren stellingkast of een houten tafel met verweerde, metalen onderstel) maar voegen ook een vleugje klasse toe. Koperen sta- of hanglampen en kandelaren staan geweldig bij donkere tinten, maken de ruimte chiquer qua uitstraling en passen ook goed bij cognackleurige meubels. De oude industriële look versterk je door originele accessoires van vroeger neer te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan een oud koffertje (of als je de ruimte hebt: een grote oude kist!), een houten letterbak aan de muur of een apothekerskast als glazenkast.

Ben je op zoek naar meer industriële interieurtips of wil je hulp bij het ontdekken van jouw eigen stijl? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon | dienblad ovaal - www.neeflouis.nl


 
Delen op: