Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Maak eens een moodboard

05 juli 2018

Wie van plan is een ruimte in huis te veranderen, struint vaak door woonbladen en surft over het internet. Je hebt dan tal van voorbeelden en na een tijdje zie je door de bomen het bos niet meer. Dat kun je voorkomen door het als een echte professional aan te pakken, met een moodboard! Heel handig want je ziet direct wat wel en niet bij elkaar past en het is een goede basis om de inrichting te bepalen. Bovendien is het nog leuk om te doen ook. Dus daarom: maak eens een moodboard!

Start met verzamelen

Een moodboard maken is niet lastig. Je begint met het verzamelen van alles wat je mooi vindt. Scheur dus lekker uit de woonbladen de voorbeelden of kleuren die jou aanspreken. Kijk op internet en print de interieurs en kleuren uit waar je blij van wordt. En heb je stukjes stof of behang die je graag in de kamer terug zou zien? Voeg dat dan ook aan jouw verzameling toe.

Kies en selecteer jouw favorieten

Waarschijnlijk heb je nu een berg knipsels en printjes. Kies daaruit wat je echt mooi of verrassend vindt en selecteer ze vervolgens op wand, vloer, raam en inrichting.

Vul aan

Nu je de eerste keuze hebt gemaakt, zie je misschien dat je wel heel veel meubels hebt uitgekozen, maar nog niets voor de raamdecoratie. Kijk daarom nu of je voor de wanden, ramen en vloeren voldoende voorbeelden of stalen hebt verzameld. Mis je nog iets? Ga dan weer door de stapel woonbladen heen, zoek op internet of kijk eens in woonwinkels bij de stalen kleuren en stoffen en vul jouw selectie aan.

Kies de kleuren

Je hebt nu een volledige selectie verzameld. Leg die bij elkaar en combineer het totdat jij het mooi vindt. Daaruit zie je vast ineens welke kleuren jou aanspreken en welke woonstijl jouw voorkeur heeft.

Maak een stappenplan

Net als dat je jouw huis niet eerst volzet met meubels en dan de vloer gaat leggen of gaat schilderen, zo maak je ook een stappenplan in jouw moodboard. Begin met de kleuren en materialen voor de vloer, wanden en ramen. Voeg daarna de details toe; de inrichting dus.

Plak jouw moodboard

Plak tenslotte jouw selectie in de gewenste samenstelling op een groot karton. Je hebt nu een moodboard waarin een aantal tinten, patronen, structuren en materialen overheersen. Die selectie vormt de basis voor de nieuwe inrichting van jouw huis.

Jouw huis inrichten volgens het moodboard

Nu het af is kun je een start maken met het inrichten van jouw huis. Maak daarvoor een afspraak bij de interieurstyliste in een winkel van MrWoon en neem jouw moodboard mee. Samen zoeken jullie uit wat het beste bij jouw interieur past op basis van de kleuren en voorbeelden die je verzameld hebt. De keuze is enorm maar met het moodboard wordt het makkelijker om de knoop door te hakken en weet je zeker dat je straks een interieur hebt waar jij graag wilt zijn!  

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
 
Beelden: MrWoon | Jeinterieurinrichten.nl

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Maak eens een moodboard?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: