Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Woonstijlen combineren, do’s & don’ts

28 juni 2018

Woonstijlen combineren een no-go? Nee hoor, als je het goed doet, is het juist heel erg mooi! Het belangrijkste is eigenlijk dat het goed past bij jouw persoonlijke smaak zodat er een unieke sfeer en inrichting ontstaat. Wil je geen hysterische villa Kakelbont? Volg dan deze do’s en don’ts om de interieurstijlen in jouw huis te combineren.

Do: Consequente combinatie

Het combineren van woonstijlen betekent niet dat je een ratjetoe van spullen bij elkaar kunt zetten. Eigenlijk combineer je consequent twee of drie woonstijlen waarbij je een eenheid creëert in een bepaald element. Bijvoorbeeld eenheid in materiaal, kleur of structuur. Zo kun je Scandinavisch, industrieel en vintage heel goed combineren door consequent voor hout en ijzer te kiezen als de basiselementen in jouw interieur.

Don’t: Teveel woonstijlen door elkaar

Eigenlijk zeiden we dat hiervoor al; voorkom een ‘ratjetoe’. Twee of drie woonstijlen combineren is prima. En misschien lukt vier woonstijlen ook nog, maar meer maakt het rommelig. Je hebt dan geen basis meer waardoor de rust en eenheid uit jouw inrichting verdwijnt.

Do: Eenheid in kleur

Verschillende woonstijlen tot een nieuwe stijl blenden gaat makkelijker als je een kleur kiest die je in beide woonstijlen laat terugkomen. Combineer je bijvoorbeeld klassiek met zwart-wit, dan kunnen planten voor een fris en groen kleuraccent zorgen. Of kies voor meubels die qua kleur goed bij elkaar passen zodat je een eenheid vormt door de kleur in het interieur.

Don’t: Impulsaankopen

Hoe spontaan een gecombineerde woonstijl er ook uitziet, dat is het vaak helemaal niet! Juist met een mix aan stijlen is het belangrijk om goed na te denken wat je toevoegt aan het interieur. Impulsaankopen zijn dan ook geen aanrader. Je kunt beter twee keer nadenken en je voorstellen of het nieuwe item wel of niet goed combineert in jouw huis dan dat je iets koopt wat naderhand achterin een kast belandt.

Do: Kies goede basisstukken

Als je een paar goede basisstukken hebt kun je gemakkelijker de accessoires wisselen zonder dat het effect verdwijnt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bank, een bijzondere stoel en een uniek dressoir. Met kussentjes, kleden, bijzettafels en plantenpotten geef je de ruimte dan snel een warme of juist koele toon. Bijvoorbeeld al naar gelang het seizoen.

Don’t: Jezelf vergeten

Er kunnen nog zoveel tips and tricks zijn en richtlijnen voor de inrichting van een ruimte, als het niet bij jou past zal het altijd voelen als een jas die te groot of te klein is. Ga dus niet blindelings een interieur kopiëren maar ga op jouw gevoel af. Een goede interieurstyliste zal ook altijd naar jouw persoonlijkheid kijken en dat combineren met de ruimte voor ze advies geeft. Pas als het voor jou comfortabel voelt, dan is het een woonstijl die bij jou past.

Advies voor jouw persoonlijke combinatie van woonstijlen?

Ben je benieuwd welke combinatie van woonstijlen goed bij jou past? Of wat er mooi combineert bij de woonstijl die jij nu al in jouw interieur hebt? Laat je dan eens adviseren door zo’n goede interieurstyliste, je vindt ze bij de winkels van MrWoon en een afspraak is hier online zo met ze gemaakt!

Advies en service van jouw lokale vakman

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 
 
Foto's: Home interiors, Styling by Denice
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Woonstijlen combineren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: