Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Boekenkast ideeën

08 maart 2018

Of je nu wel of niet van lezen houdt, je hebt ongetwijfeld een stapel boeken en tijdschriften die je toch ergens mooi en leuk wilt opruimen. Een boekenkast is dan een logische oplossing. Maar wil je een kant-en-klaar exemplaar, eentje om zelf in elkaar te zetten, een op maat gemaakte boekenkast of een verrassend creatieve oplossing? Het kan allemaal, ook gecombineerd in dezelfde ruimte. Als je het maar goed op elkaar afstemt.

Boekenkast op maat

Een boekenkast kun je natuurlijk op maat laten maken. Handig als je niet zoveel ruimte hebt, een loze plek wilt benutten of juiste een echte eyecatcher in huis wilt halen. Maar een op maat gemaakte boekenkast is doorgaans ook prijziger dan een die je standaard koopt. Het is dus maar net welk budget jij ervoor over hebt en wat de opties zijn voor de ruimte die je hebt.

Boeken achter of tegen de schuine wand

Veel huizen hebben op zolder schuine wanden met zo’n schot waarachter vaak vooral rommel opgeborgen is. Benut die ruimte door er kleine boekenkasten in te schuiven of zelf een paar planken op maat te zagen en erin te plaatsen. In een leuke kleur verven en klaar is de boekenkast-op-maat. Of bevestig planken tegen het schuine plafond met een stevige band of metalen rand ervoor om de boeken daarachter op te bergen. Dat scheelt je veel ruimte en ziet er bovendien heel leuk uit!

Kleine kamers, weinig opbergruimte?

Heb je een kleine kamer waarin je jouw boeken wilt opruimen, kies dan een boekenkast die niet heel massief is. Ga liever voor een open exemplaar waar je op verschillende hoogtes de boeken kunt neerleggen. Dit oogt veel luchtiger en neemt dan ook optisch weinig ruimte in terwijl het je wel veel ruimte biedt.

Creatieve oplossingen

Ben je heel creatief, ga dan zelf aan de slag met originele oplossingen zoals fruitkistjes, planken langs de muur van de trap of oude kastjes waar je de deurtjes afhaalt zodat de boeken mooi tentoongesteld kunnen worden. Heel origineel en absolute blikvangers in jouw interieur!

Wel origineel maar niet do-it-yourself?

Misschien wil je wel een originele oplossing maar ben je niet zo van het ‘do-it-yourself’. Kijk dan eens naar wat al te koop is en je vrij makkelijk zelf kunt aanpassen. Zo zijn er veel standaard boekenkasten die je in allerlei varianten kunt samenstellen maar ook op eigen wijze kunt toepassen. Bijvoorbeeld door ze onder een vensterbank te plaatsen, hoog tegen de wand op te hangen of door een van de andere kasten om te bouwen tot boekenkast. Ook keuken- en badkamerkastjes zijn prima opbergers, dus waarom niet voor boeken?

Meer boekenkast ideeën? Vraag stylingtips!

Wat je ook kiest als boekenkast, het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Kies gerust voor een op maat gemaakte boekenkast met daarbij een praktische zelfbouwkast als die combinatie mooi staat en praktisch is. Er zijn misschien wel meer mogelijkheden dan boeken dus er is geen enkele reden om je te laten beperken in jouw creativiteit! En wil je daar wat hulp bij? Vraag dan aan een van onze interieurstylistes om wat leuke boekenkast ideeën. Je maakt daarvoor hier een afspraak.

Advies en service van jouw lokale vakman

 

  Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten
 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Boekenkast ideeën?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: