Gratis inspiratie opdoen?
MrWoon Inpiratiemagazine!
 

Populairste kleuren voor gietvloeren

07 december 2017

In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen rondom gietvloeren. Want hoe creëer je een betonlook in een gietvloer? En kun je ook een gietvloer laten leggen in een knalkleur?

In welke kleuren kun je een gietvloer laten gieten?

Knallend oranje? Spannend rood? Stoer marineblauw? Het kan! Hoewel het neutrale lichtgrijs, wit en zandkleur al jarenlang favoriet zijn, weten misschien niet veel mensen dat gietvloeren in alle RAL, Sikkens en NCS kleuren kunnen worden gegoten. Pas de kleur aan op de woonruimte: in een hal kies je eerder voor knallend pallet dan de slaapkamer waar je voor je rust komt.

Kun je kleuren combineren in een gietvloer?

Absoluut! Je kunt voor één kleur kiezen of een samenstelling van twee kleuren aan laten brengen. Door aan een neutrale basis subtiel een kleur toe te voegen, kun je de gietvloer mooi op je raamdecoratie, woonaccessoires en meubels aan laten sluiten. In de badkamer (veelal qua aankleding een rustigere ruimte in huis) kun je bijvoorbeeld goed experimenteren met kleurverloop.

Hoe krijg je een betonlook in een gietvloer?

Door het mengen van kleuren voorafgaand aan het gieten van de vloer, creëer je een mooi kleurverloop. Ben je fan van de betonlook? Dan wordt lichtgrijs vlak voor het gieten gemixt met wit. Hierdoor krijg je kleurnuances die de betonlook nog meer versterken. Dit is een hele populaire toepassing voor gietvloeren in de woonkamer!

Plaats je thuis een epoxy gietvloer of een gietvloer van polyurethaan?

Beiden materialen zijn van kunststof. Waar epoxy meer wordt gebruikt voor industriële toepassingen, zie je polyurethaan meer terug in woningen omdat het zachter en warmer is. Een epoxyvloer is minder prijzig dan een gietvloer van polyurethaan. Dat komt omdat een polyurethaan gietvloer een beschermde coating krijgt om de vloer hoogwaardig stijlvast te krijgen.

Hoeveel onderhoud heeft een gietvloer nodig?

Goed nieuws: heel weinig! Gietvloeren zijn volledig naadloos en vloeistofdicht en daardoor heel onderhoudsarm. Er kan namelijk geen vuil ophopen tussen naden, zoals je dat bij een houten vloer vaak wel hebt. Daarom zijn dit soort industriële vloeren van oudsher ook zo populair in bijvoorbeeld garages of bedrijfspanden.

Welke ondergrond is geschikt voor een gietvloer?

Vrijwel elke ondergrond is geschikt voor een gietvloer. Of je nu een betonnen vloer hebt in een nieuwsbouwhuis of een tegels (of zelfs hout!) hebt liggen in een monumentaal pand. Of jouw vloer geschikt is als ondergrond kan een vakman je vertellen.

Hoe houd ik een gietvloer zo lang mogelijk mooi?

Over het algemeen is stofzuigen, met een zachte stofwisser reinigen en even dweilen met water en een neutraal reinigingsmiddel voldoende. Let wel op: rubber kan strepen achterlaten op een gietvloer! Voorzie stoelpoten en tafelpoten daarom van vilt om krassen en strepen te voorkomen. De vloerspecialist kan je helpen met het kiezen van de juiste materiaal en kleuren én weet exact welke ondergrond wel of niet geschikt is voor een gietvloer. MrWoon biedt gratis & vrijblijvend advies. Maak hieronder direct een afspraak.

 

Advies en service van jouw lokale vakman

 

      Vind jouw vakman Gratis interieuradvies Gratis inmeten

 

Bron: Copyright MrWoon

Gratis afspraak over Populairste kleuren voor gietvloeren?


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Je interieur veranderen en vernieuwen is altijd een heel gedoe. Passen de materialen en kleuren die je hebt uitgezocht wel goed bij elkaar? Zijn er nog alternatieven? Bij dit soort vragen kan de MrWoon-specialist je helpen.

Vul bovenstaand een aantal gegevens in en vraag het gratis advies aan.


 
Delen op: